Темы в форуме
Новые сообщения
-
22-янв Поговорим о DBX DriveRack PA2 и его китайском клоне
-
21-янв Помогите выбрать наушники для домашнего аудопрослушивания
-
21-янв Reaper не видит МИДИ-клавиатуру Miditech i2-Control 61
-
21-янв Wondom Jab5 четырехканальный монстр на Tda7498e Би-ампинг с КИХ ...
-
15-янв Баланснный вход Clone purifi
-
14-янв Вариант построения трехполосной системы
-
12-янв Допомога в підборі акустичної системи в кімнату
-
12-янв BerryBak (BLV-D1) компактный здоровяк
-
10-янв Ресивер Sony DH 790
-
08-янв Усилитель которого нет BerryBak BLV-D1
-
08-янв фокусрайт соло ген 3 нету возможности отключить наушники
-
24-дек ПК 2.1 аудио система. Помогите
-
22-дек Jab5 передача звука по Wi-Fi через i2s esp32
-
18-дек Вопросы от новичков.
-
29-ноя Wondom Adau1701 мощный цифровой DSP процессор 2x4
Новые темы
-
11-янв BerryBak (BLV-D1) компактный здоровяк
-
09-янв Ресивер Sony DH 790
-
08-янв Допомога в підборі акустичної системи в кімнату
-
07-янв фокусрайт соло ген 3 нету возможности отключить наушники
-
21-дек ПК 2.1 аудио система. Помогите
-
15-дек Вариант построения трехполосной системы
-
09-дек Wondom Jab5 четырехканальный монстр на Tda7498e Би-ампинг с КИХ ...
-
02-дек Усилитель которого нет BerryBak BLV-D1
-
27-ноя Jab5 передача звука по Wi-Fi через i2s esp32
-
25-ноя Що краще обрати для прослуховування музики?
-
22-ноя Вопрос по оригинальности микрофона.
-
19-ноя Arylic Up2Stream Amp V4 Беспроводной Стерео Усилитель
-
11-ноя Reaper не видит МИДИ-клавиатуру Miditech i2-Control 61
-
30-окт Fosi Audio DS1 цап для ценителей качественного звука
-
21-сен Wondom Adau1701 мощный цифровой DSP процессор 2x4
Наш youtube Наш инстаграм ☝ Сказать спасибо! Правила форума
Допомога в підборі акустичної системи в кімнату
Модератор: LinuxManiac
-
- Новичок
- Стаж: 1 год 3 месяца
- Аудио система: Radiotechnika S90B
(Radiotechnika y-101-стерео)
BRIG-001
Допомога в підборі акустичної системи в кімнату
Привіт, спільнота!
Спершу хочу зазначити, що мені довелось створити нову тему на форумі для цього питання, тож дякую за розуміння.
Потребую вашої допомоги з вибором аудіосистеми для кімнати у гуртожитку.
Мої вимоги:
Недорого і якісно. Бюджет обмежений, тому шукаю оптимальний варіант із гарним звучанням, але без переплати за непотрібні функції.
Невисока гучність. Умови проживання не дозволяють слухати музику дуже голосно. Шукаю щось із якісним звучанням навіть на середньому чи низькому рівні гучності.
Компактність. Кімната невелика, тому акустика має займати мінімум місця столі.
Багатофункціональність. Було б добре, якби система могла працювати не лише з комп’ютером, але й підтримувала Bluetooth для зручного підключення смартфону.
Зараз стоять s-90b + brig001 (селектор гучності вище 20 відсотків не піднімається), хочу замінити, бо непотрібна така потужність та такі габарити. Але чітко визначитися не можу через широкий вибір і брак досвіду.
Буду вдячний за конкретні рекомендації або підказки щодо марок/моделей, які б підійшли під ці задачі. Чи, можливо, варто звернути увагу на б/у техніку?
Дякую всім заздалегідь!
Спершу хочу зазначити, що мені довелось створити нову тему на форумі для цього питання, тож дякую за розуміння.
Потребую вашої допомоги з вибором аудіосистеми для кімнати у гуртожитку.
Мої вимоги:
Недорого і якісно. Бюджет обмежений, тому шукаю оптимальний варіант із гарним звучанням, але без переплати за непотрібні функції.
Невисока гучність. Умови проживання не дозволяють слухати музику дуже голосно. Шукаю щось із якісним звучанням навіть на середньому чи низькому рівні гучності.
Компактність. Кімната невелика, тому акустика має займати мінімум місця столі.
Багатофункціональність. Було б добре, якби система могла працювати не лише з комп’ютером, але й підтримувала Bluetooth для зручного підключення смартфону.
Зараз стоять s-90b + brig001 (селектор гучності вище 20 відсотків не піднімається), хочу замінити, бо непотрібна така потужність та такі габарити. Але чітко визначитися не можу через широкий вибір і брак досвіду.
Буду вдячний за конкретні рекомендації або підказки щодо марок/моделей, які б підійшли під ці задачі. Чи, можливо, варто звернути увагу на б/у техніку?
Дякую всім заздалегідь!
-
- Новичок
BRIG-001
Re: Допомога в підборі акустичної системи в кімнату
Робити свій уселок це мрія для цієї системи. Проте зараз задача трохи інша.
В ідеалі це
Ik Multimedia iLoud Micro Monitor Детальніше: https://mastersound.in.ua/ua/p127913678 ... media.html
ось це але в кілька разів дешевше та не столь якісне по звучанню, музику писати не планую)))
В ідеалі це
Ik Multimedia iLoud Micro Monitor Детальніше: https://mastersound.in.ua/ua/p127913678 ... media.html
ось це але в кілька разів дешевше та не столь якісне по звучанню, музику писати не планую)))
-
- Магистр электроники
- Стаж: 1 год 8 месяцев
- Аудио система: Цифраактив
Хороші у вас запити.... думаю, це вже адекватна ціна як для нової активної АС. Цікаво там на сайті цінник за пару чи за одну?Serhii Piven писал(а): ↑08 янв 2025, 00:53 В ідеалі це
Якщо бюджет не великий, а хочеться якоїсь якості, то вибирайте з іменитих музичних центрів, що були у використанні.
Ідея із студійними моніторами правильна, подивіться jbl lsr305 mkii, їх реально знайти на вторинному ринкуSerhii Piven писал(а): ↑08 янв 2025, 00:53 В ідеалі це
.
Мультимедійну акустику не рекомендую, надійність сумнівна.
-
- Новичок
BRIG-001
Побачив у відосі якомусь та сподобались, що розмір малий, проте так, якість звуку для мене надлишкова. Це ж як-ніяк монітори. Мені простіше треба щось... от нещодавно побачив огляд колонок за 100$ та наче й непогані
https://hotline.ua/ua/musical_instrumen ... -eris-e35/
-
- Новичок
BRIG-001
XIAN писал(а): ↑08 янв 2025, 08:54Ідея із студійними моніторами правильна, подивіться jbl lsr305 mkii, їх реально знайти на вторинному ринкуSerhii Piven писал(а): ↑08 янв 2025, 00:53 В ідеалі це
.
Мультимедійну акустику не рекомендую, надійність сумнівна.
Дякую, за поради
-
- Магистр электроники
При виборі АС мало хто каже, що АС працює в парі з кімнатою, кімната та АС це єдиний інструмент, якість звуку залежить від властивостей кімнати, від місця розташування АС у кімнаті та від вашого місця прослуховування.Serhii Piven писал(а): ↑11 янв 2025, 22:24 Побачив у відосі якомусь та сподобались, що розмір малий, проте так, якість звуку для мене надлишкова. Це ж як-ніяк монітори. Мені простіше треба щось... от нещодавно побачив огляд колонок за 100$ та наче й непогані
Більшість сучасних серійних двух смугових АС мають цілком нормальні показники для не дуже вимогливого слухача. Як я вважаю ви збираєтеся прослуховувати АС у ближньому полі на не високій гучності, і АС стоятиме явно в не оптимальному місці, це мій випадок, я по цим граблям ходив, до тих пір поки не купив собі вимірювальний мікрофон і не побачив фундаментальну проблему впливу кімнати на звук.
Мої дослідження показали мені те, що корекція АЧХ у зоні прослуховування на порядки ефективніша ніж перебір різних АС та підсилювачів. На сьогоднішній день я вважаю то, що вибір АС без подлаштування її АЧХ до умов кімнати, це просто марнування часу та грошей.
Якщо АС стоїть не оптимально в кімнаті, та й сама кімната не оброблена і дзвінка, то все, можна довго і нудно підбирати АС і підсилювач, а звук буде не задовольнятиме вас тією чи іншою мірою.
Моя рекомендація це вибрати будь-яку сучасну полочну АС, яка вам подобається, за ціною яку ви готові заплатити, в кінцевому рахунку без підлаштування АС до кімнати, звук буде приблизно однаковий від АС однієї цінової категорії.
І якщо ви таки любите якісний звук, то бажано мріяти не про збір свого підсилювача, а про покупку вимірювального мікрофона та вивчення методів корекції АФЧХ АС тими чи іншими способами.
Це не так.
Ось для прикладу заміри двох АС, раз і два.
Перші майже в 2 рази дорожче, але досить очевидно, що ніяка корекція не зробить із них другі, про зробити краще мова взагалі не йде.
Хороші АС, лишаються хорошими в поганій кімнаті з поганим розташуванням і навпаки. Похибки направленості і резонанси не виправити еквалізацією.
Також, студійні монітори мають вбудовані атенюатори, які дозволяють підстроїти НЧ і ВЧ під розташування АС, близько до стіни чи на столі.
Я обома руками за рум корекцію і еквалізацію, але чим краще АС, тим простіше дійти бажаного результату. Я постійно згадую D&D 8c, в Мітча Барнета є їх огляд, я ранніше давав посилання в якійсь із тем. Він як раз популяризатор корекції АС за допомогою сучасних DSP систем, так от він каже що D&D потребують найменшої корекції серед АС з якими йому доводилось стикатись і фактично чудово працюють із коробки. А це як раз і було метої їх розробки і велике значення приділялось саме контролю направленості і правильній взаємодії з приміщенням.
-
- Магистр электроники
Я имею в виду, что в случае когда комната преобладает над АС, то большой ощутимой разницы в звуке не будет между разными АС имеющие приблизительно одинаковые концепции. У меня есть опыт прослушивания двух АС S30B и HEXO PCX-1, так вот разница в звуке есть, но в моём случае комната преобладает над АС, и они обе звучат на мой слух посредственно. Я не могу сказать что HEXO лучше S30B, так же как и не могу сказать что S30B лучше HEXO, они чуть отличаются в НЧ диапазоне и обе паршиво воспроизводят верх СЧ и низ ВЧ в моих акустических условиях. По этому я и рекомендую не забивать себе голову обзорами разных АС и усилителей, если у нас изначально не оптимальные акустические условия. И до тех пор, покуда мы не обзаведёмся микрофоном и некоторыми знаниями что куда и зачем, не стоит тратить время на перебор разных АС т.к. если не учитывать влияние комнаты, можно всю жизнь перебирать АС и так и не получить искомого звука т.к. банально комната может вносить большую отсебятину в звук, а мы это просто по незнанию не учитываем при своём поиске.
Я не веду речь за рум коррекцию как панацею, я веду речь что если комната преобладает над АС, то нужно для начала научится понимать как решать те или иные проблемы с комнатой, прежде чем требовать от АС неких показателей. И если в плохих акустических условиях поставить хорошую АС и среднюю АС, то они обе будут посредственно звучать, и в таком случае просто нет особой разницы какую АС мы применим в плохих акустических условиях. А так как у ТС бюджет ограничен, и он не стремится к студийному качеству звука, то по моему мнению, нет особой разницы какую АС применить т.к. комната внесёт свои коррективы в конечный результат.
Це байка. Якість АС чути і в поганому приміщенні, доведено науковими дослідженнями.
ТС писав про маленьку кімнату і встановлення на столі, явно в ближньому полі буде слухати, в такому випадку якість АС чути дуже добре.
Ну і графіки явно демонструють, що різниця все таки може бути досить велика.
Пояснення простіше, обидві АС погані та і все, в будь якій кімнаті. Я чув, чудовий звук в звичайних приміщеннях без будь якої підготовки, і корекції. Звичайно, завжди можна зробити краще, але спершу треба мати хороші АС.
Повна фігняSerhii Piven писал(а): ↑11 янв 2025, 22:24 от нещодавно побачив огляд колонок за 100$ та наче й непогані
https://hotline.ua/ua/musical_instrumen ... -eris-e35/
Ось для порівняння JBL які я вам рекомендував
І Iloud ті що ви постили
-
- Магистр электроники
Конечно качество АС слышно и в плохом помещении, я это не опровергаю. Я всего лишь говорю то, что в помещение которое преобладает над АС это качество будет очень сильно портится комнатой и по сути прирост качества от более качественной АС будет не большим. Но разницу слышно будет, это понятно, вопрос лишь в том, готов ли ТС платить за этот малый прирост качества. Конечно ТС оптимальнее всего взять интересующие его АС и послушать их в своих условиях, и выбрать на слух ту которая по цене и по звуку подходит, но этот вариант вероятнее всего недоступен. Ну а те АС которые вы предлагаете, я так понимаю по цене ТС не подходят, и раз так, то нечего и заморачиваться, достаточно взять боле менее проверенную современную хай фай полочную АС.
- Justas*
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Стаж: 3 года 3 месяца
- Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721
Икажения самих динамиков тоже не исправить.
Поддерживаю!Я обома руками за рум корекцію і еквалізацію, але чим краще АС, тим простіше дійти бажаного результату.
В ближньому полі, різниця буде дуже велика. В дуже поганій кімнаті якщо відійти подалі, то вона буде менше, але такі випадки не дуже часті.
Плюс треба враховувати що автор хотів ще і по блютусу передавати звук, включити в систему екалізацію/рум корекцію в такому випадку це добатковий рівень складності.
100%
-
- Магистр электроники
А между прочем нет ни какой гарантии что АС с более "ровной" диаграммой направленности имеет меньше нелинейных искажений. Вполне может так статься, что в угоду ровной диаграммы направленности им приходится работать в зоне резонанса ВЧ и СЧ динамика.
Все може бути. Але в двухполосках рівна діаграма направленості формується зазвичай за рахунок хвилевода і як можна здогадатись, спотворення він зазвичай зменшує.