Я новий користувач цього форуму але вже захотілось опублікувати свою тему тут. А хотілось почати з ідеї цього твіту, Я намагаюсь побудувати наразі проект посилювача(усилителя) аудіо щоб потім нормально вивести все з хорошим звуком на колонки. Взяв клас Д адже для мене він вважається іноваційним і дуже цікавим проектом. Спочатку хочу побудувати прототип по Схемі з даташиту Чипа. Ось що є
Оновлення щодо проекту планую постити як мінімум раз в тиждень, на питання й пропозиції постараюсь відповідати та буду дуже їм радий.
Наразі план такий (Тут все на німецькій але в загальному повинно бути все зрозуміло)
Та схема на якій я помітив свої думки.
На схемах з даташиту я помітив наступне:
Деякі частини схеми для саба та стерео дуже подібні(На плані це помічено Schaltung 1) та виходящі сигнали теж мають навіть 3 одні й ті самі схеми (Schaltung 2). Тому для себе я планую зробити модульні схеми(В мене є в доступності Фрезеровочна машина в якій я можу без проблем зробити собі плату, як програму для створення Layout я використовую Сircuit Studio). Тобто, що я маю на увазі модульних схем:
Це означає, що я буду використовувати повторювані модулі з незначними або взагалі без змін.
Схеми 1 та 2 мені знадобляться відповідно у двох і трьох екземплярах.
Схему 1 я збиратиму двічі, але з невеликими змінами:
Для стерео-версії модуля 1 мені потрібні два додаткові входи (виводи 10 і 11 мікросхеми IC1) з конденсаторами. Крім того, відповідні виходи повинні також бути виведені окремо (виводи 24 і 26 мікросхеми IC1).
Для сабвуферної версії тієї ж схеми входи повинні бути підключені без конденсаторів безпосередньо до землі (виводи 10 і 11 мікросхеми IC2), а виходи мають бути з'єднані між собою (виводи 24 і 26 мікросхеми IC2).
Модуль 2 я збиратиму тричі, і він залишиться без змін.
Наразі я знаходжусь за кордоном, тому використовуватиму наступні сайти для закупівель компонентів: Farnell, Rs-Components, Distrelec
Ці сайти дійсно оверпрайс але нехай вже як буде.
Наразі будь ласка залишайте питання та пропозиції щодо удосконалення проекту, всім буду дуже радий. Дякую велике
Aвтор: Вадим, Neartmy