Темы в форуме
Новые сообщения
-
29-ноя АС для спальної кімнати
-
19-ноя На що змінти S90B
-
17-ноя Комнатные искажения АЧХ в СЧ диапазоне
-
15-ноя Нужен взгляд со стороны на оформление для 12"
-
07-ноя Уровень SPL в зоне прослушивания.
-
18-окт Что посоветуете для доработки и модернизации Microlab Solo 6?
-
11-окт Акустика Активна, чи звичайна?
-
06-окт Колонки Philips mcm8 с ленточным динамиком доработка
-
30-сен помогите новичку
-
27-сен Виготовлення кітової АС
-
05-сен Сгорели ВЧ динамики
-
18-авг Мнение о акустике Cerwin-Vega VE-8
-
12-авг Двухполоска на динамиках Монакор
-
10-авг Аудіофільтр/Кросовер для чайників
-
09-авг Благаю. Не дайте загробити добрі колонки
Новые темы
-
11-ноя Комнатные искажения АЧХ в СЧ диапазоне
-
22-окт На що змінти S90B
-
19-окт АС для спальної кімнати
-
17-окт Нужен взгляд со стороны на оформление для 12"
-
02-окт Уровень SPL в зоне прослушивания.
-
01-окт Колонки Philips mcm8 с ленточным динамиком доработка
-
23-сен Что посоветуете для доработки и модернизации Microlab Solo 6?
-
19-сен помогите новичку
-
12-сен Виготовлення кітової АС
-
04-авг Аудіофільтр/Кросовер для чайників
-
08-июл Про рупоры и волноводы
-
05-июл О нужности сабвуфера в домашней аудиосистеме и проблемах с АФЧХ ...
-
29-июн Подбор необходимой мощности усилителя. Простая математика?
-
28-июн Двухполоска на динамиках Монакор
-
26-июн О размерах и параметрах акустических головок и в каких АС их цел...
Наш youtube
Наш инстаграм
☝ Сказать спасибо!
Правила форума
На що змінти S90B
На що змінти S90B
Усім привіт.
Маю S90B, але думаю прикупитищи щось замість, придивився (https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/iq-g ... Q6onb.html), або краще підназбирати та придбати CANTON (десь за 20000 можна взяти).
Хто на що міняв S90B?
Дякую за поради)))
Маю S90B, але думаю прикупитищи щось замість, придивився (https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/iq-g ... Q6onb.html), або краще підназбирати та придбати CANTON (десь за 20000 можна взяти).
Хто на що міняв S90B?
Дякую за поради)))
-
- Гуру электроники☆☆☆
- Стаж: 6 месяцев
- Аудио система: Цифраактив
Re: На що змінти S90B
А що вам не подобається у 90В?sashagod писал(а): ↑22 окт 2023, 23:17 Усім привіт.
Хто на що міняв S90B?
Дякую за поради)))
Ви на якій відстані слухаєте АС, та яка квадратура приміщення, в якому ви хочете слухати АС?
Що не подобається сказати важко, нічого іншого не слухав, бо немає нічого іншого, тому і хочу спробувати щось інше.
S90B стоять на столі за моніторами, кімната 5х3м стеля 2,8м.
S90B стоять на столі за моніторами, кімната 5х3м стеля 2,8м.
-
- Почетный пользователь
- Стаж: 2 года 8 месяцев
- Аудио система: Амфитон, Topping TP22 (ta2050), tpa3116d2, TPA3221, S90, рупорная акустика
Я бы посоветовал вначале поэкспериментировать с размещением s90 в комнате. Когда-то пробовал, при высоте потолка 2800 наилучшее звучание было при поднятии от пола на 25- 35 сантиметров. Сделайте чертеж своей комнаты, думаю посыпется масса предложений по размещению. Часто стоячие волны портят звук.
Последний раз редактировалось V63s 23 окт 2023, 15:05, всего редактировалось 2 раза.
так, для музики та юутубу
багато пишуть що радянська акустика не дуже добре грає, томі і думаю замінити на щось не радянське
акустика стоїть в кутку кімнати

багато пишуть що радянська акустика не дуже добре грає, томі і думаю замінити на щось не радянське
акустика стоїть в кутку кімнати
можна постаставити їх по бокам від столу, вільне місце є
-
- Гуру электроники☆☆☆
А ви з паяльником дружите? Або вам потрібне готове рішення? Я це до того, що пошук поличників для ближнього поля прослуховування може тривати довго.
Зі свого особистого досвіду.
У мене стояли S30B більше десяти років як комп'ютерні АС. Потім я прикупив Heco PCX2, різниця в звукі хоч і була, але не разюча, по суті, різниці в звуку між S30B і Heco не було, але я вже знав що так буде, так як тоді я вже здогадувався о том, що якість звуку залежить від АЧХ у зоні прослуховування, і нову АС я купував для переведення її в активну АС з можливістю коригування АЧХ у зоні прослуховування. Але перед переробкою хеко в актив, я вирішив потренуватися на S30B, замінивши динаміки я зробив цифро активну триполосну АС з корпусу S30B. Коли я відріхтвоал АЧХ в зоні прослуховування, я зрозумів, що немає сенсу переводити хеко в актив, так як того результату якого я досяг, при переробці S30В мені вистачило з головою. Тому, якщо вам потрібен безкомпромісний результат, то найкраще придбати вимірювальний мікрофон і перевести S30B в актив. Якщо у вас чотирьох канальна звукова карта, то за допомогою спец софту можна вивести чотири смуги, взяти чотирьох канальний підсилювач і тим самим відмовитися від пасивного фільтра в АС, і далі можна коригувати АЧХ у зоні прослуховування. Загалом, якщо ви хочете отримати результат, то потрібно йти в актив з корекцією АЧХ в зоні прослуховування, інакше вам доведеться довго і нудно перебирати різні АС, сподіваючись, що якась з них узгоджиться з вашою кімнатою.
-
- Гуру электроники☆☆☆
Так, вам потрібно йти в актив або як мінімум на корекцію АЧХ. У вас рівно моя ситуація, розміщення АС в кімнаті не оптимальне, тому це можна якось виправити зміною АЧХ в зоні прослуховування.
Ох ё ма ё, я тільки зараз побачив що у вас стоїть S90B, а не S30B, це занадто велика АС для такої маленької кімнати. Вам потрібно шукати поличну АС, звичайно можна вичавити звук і з S90B у ближньому полі, але це не раціонально буде.
з паяльником дружу давно, але зараз часу на це немає, тому хочу готове рішення, від маленької акустики не буде басу як від великої, тому і дивлюсь на напольну акустику, за окремий підстлювач на кожну полосу теж давно думав.
-
- Гуру электроники☆☆☆
Якщо вам не вистачає НЧ, то тут проблема не в розмірі АС. Полочник може видавати НЧ більше ніж напольна АС, основна проблема з НЧ це узгодити цей діапазон з кімнатою, і без корекції АЧХ та компенсації стояків, отримати нормальний НЧ у кімнаті простою заміною АС, завдання не реальне.
Прочитайте вчорашні повідомлення у цій темі. Там трохи розкрито проблематику НЧ у житловому приміщенні.
viewtopic.php?f=52&t=1776#p30817
-
- Гуру электроники☆☆☆
Знайшов АЧХ отримані в ближньому полі від переробленої S30B, зелена АЧХ це АЧХ фазоінверторної АС без корекції, фіолетова це корекція АЧХ, як бачите на зеленій АЧХ спад SPL починається з 70Гц, і так само помітний горб від 70 до 200Гц, локальні горб на 120Гц, це прояв стоячої хвилі у кімнаті, і якщо прояв стоячої хвилі видно в ближньому полі, то в зоні прослуховування ці стояки призводять до відчутного спотворення НЧ діапазону. Фіолетова АЧХ це результат корекції АЧХ АС, така АЧХ дозволяє отримати більш рівний НЧ діапазон від 35Гц, в результаті якщо не ганятися за 20Гц, то від полочної АС можна отримати НЧ від 35Гц, що цілком достатньо для прослуховування музики в ближньому полі на помірній гучності.
Последний раз редактировалось uriy 23 окт 2023, 17:10, всего редактировалось 1 раз.
-
- Друзья v-mire.net
- Стаж: 2 года 10 месяцев
- Аудио система: DIY
Це вирішується сабвуфером, чи кількома. Напольна акустика, зазвичай, не призначена щоб її слухали в притул, тим більше якщо це три і більше полос.
Перше що повинна мати акустика ближнього поля це апроксимація точкового випромінювача, великі АС, мають певну мінімальну відстань для правильної інтеграції випромінення від динаміків.
Тому перше що треба змінити це АС, на підходящу для роботи в ближньому полі.
Що стосується басів, Uriy правильно каже, діло в інтеграції АС з кімнатою. Саме приміщення за рахунок того що висота і ширина майже однакові не дуже сприятливе для хороших басів, плюс неоптимальна установка АС, по любому треба якась корекція і можливо сабвуфер, чи кілька.
Підходів до отримання якісних басів є 2. Перший це акустична обробка, але це дорого і незручно

В залежності від кількості зусиль які є бажання вкласти можна піти наступними варіантами:
1. На моніторах зазвичай є вбудована підстройка високих та низьких частот, то настроїти бас для кожної колонки цим регулятором.

Фазу і кроссовер настроїти на сабвуфері.
Це буде найпростіший варіант, достатньо стереовиходу з ЗК і мікрофон бажаний, але не обов'язковий, можна телефоном подивитись якщо треба щось і на слух.
2. Купити вимірювальний мікрофон і звукову карту багатоканальну, або цифровий кроссовер. В такому варіанті можна зробити правильну сшивку сабвуфера і АС. Також бажано зробити повну еквілізацію окремо кожної АС і саба. За рахунок асиметричного розташування АС звук з них явно різний, якщо вирівняти кожну окремо звук має стати помітно приємніший.
3. Робити як каже Uriy - активна АС з нуля, чи на базі якихось існуючих. Все теж саме що і в другому, але з повним контролем над кожним динаміком. Найкращій варіант, сам таким користуюсь, але трохи затратніший, особливо по часу.
Ще зверніть увагу, що більшість моніторів ближнього поля мають хвилеводи на ВЧ динаміку, за рахунок цього звук у них буде детальніший і сцена більш сфокусована, за рахунок того що меньше вплив приміщення.
всім дякую за поради, спробую поставити акустику в різних місцях.
усім привіт
все ж таки не витримав, та придбав акустику
також замовив у Юрія Clone Purifi 2.061.P, з блоком живлення, буду збирати та тестити, буде змагання, техніка радянська проти не радянської

все ж таки не витримав, та придбав акустику
також замовив у Юрія Clone Purifi 2.061.P, з блоком живлення, буду збирати та тестити, буде змагання, техніка радянська проти не радянської
-
- Гуру электроники☆☆☆
Подивіться це відео, в ньому за допомогою спеціалізованої проги показано, як залежить АЧХ басу від місця АС і слухача в приміщенні.
За бажанням, завантаживши цю безкоштовну програму, ви самі можете загнати свої параметри кімнати і подивитися на якій частоті у вас проблема з НЧ.
https://www.youtube.com/watch?v=Mp0pKiXgfSg
-
- Пользователь
- Стаж: 14 дней
- Аудио система: Орбита 002 (1985г) +S90
я порекомендовал вам в первую очередь сменить провода к колонкам и в колонках. Я установил у себя подвод к колонке 6 мм(здесь и дальше в тексте имеется ввиду квадратные миллиметры, сечение провода) акустический провод. Переход внутрь колонки заменил на 6 мм (раньше стоял 3 мм). От перехода до низкочастотного динамика и до блока фильтров - 4мм, провод какой-то осветительный, был в двойной изоляции. От платы фильтров к среднечастотному и высокочастотному - 2,5 мм. Попробуйте, меня удивило изменение звука.