Доброго всем времени суток.
Предлагают систему из 2-х колонок JBL SRX725 + усилок концертный 1200W*2 канала (цена примерно 400$)
Из-за не имения опыта в прослушивании музыки на домашних АС, данная сборка понравилась как играет.
Устанавливать планируется в комнату (зал) 20м2 для прослушивания музыки и просмотра кино (слушать естественно не 100% мощности)
Вопрос вот в чем, есть ли смысл в данной системе, опираясь на ту цену за которую ее продают?
Так же можете посоветовать дополнительно для установки ЦАП (присматриваюсь к фирме SMSL), чтобы был блютус 5+, HDMI (бюджет до 400$)
Темы в форуме
Новые сообщения
-
18-янв Сабвуфер ЗЯ на 300ГДН30-4
-
11-янв JBL SRX 725
-
02-янв АС на широкополосных Celestion
-
14-дек Размышления на тему группового излучателя
-
09-дек DIY цифроактивная трёхполосная АС ближнего поля.
-
09-дек Просьба по режекторному фильтру
-
25-ноя Sphercal One
-
24-ноя Общие принципы и рекомендации для самостоятельного построения АС
-
07-ноя Электролиты в кроссовере зло?
-
05-ноя Комнатные искажения АЧХ в СЧ диапазоне
-
05-окт Фильтры акустических систем - расчеты, детали, тестирование, дов...
-
07-сен Двухполоска на динамиках Монакор
-
19-авг Пра отцы... помогите...по ресиверу YAMAHA
-
14-авг Компактный сабвуфер для мультимедийной акустики
-
12-авг Колонки Sony SS-G1 MK2 для Худа
Новые темы
-
10-янв JBL SRX 725
-
07-дек Просьба по режекторному фильтру
-
10-ноя Sphercal One
-
13-сен Drevus Sub3
-
15-авг Пра отцы... помогите...по ресиверу YAMAHA
-
25-июл Трехполосная АС SONY с JLH 1969 бубнит на НЧ, с ламповым -нет
-
21-июн Перетяжка грилей
-
23-май Модернизация Edifier R2730DB
-
22-май Какие делать коробки , для 100 ГДН ?
-
01-май Трехполосная акустика на динамиках Монакор с активным делением.
-
01-май Сабвуфер ЗЯ на 300ГДН30-4
-
22-апр DIY цифроактивная трёхполосная АС ближнего поля.
-
17-апр Широкая передняя панель, проблемы..
-
27-мар Відкритий корпус?
-
18-мар Вопрос по чувствительности динамиков
Наш youtube Наш инстаграм ☝ Сказать спасибо! Правила форума
JBL SRX 725
Re: JBL SRX 725
Ціна нормальна, єдине що, не зрозуміло що там в середині. Часто, через неправильну експлуатацію, такі АС виходять з ладу і їх ремонтують майстри із різним ступенем кваліфікації, або динаміки заміняються, не завжди на аналогічні.
Якщо динаміки рідні і не ремонтовані, то як на мене варіант непоганий. Але є пара-тройка н'юансів.
Такі АС призначені працювати в парі із сабвуферами і якщо хочеться обійтись без них, то як мінімум знадобиться еквалізація. Завал починається із 120Гц, то треба буде все, що не додасть кімната, припідняти low shelf'ом. Настройка в них 53Гц, для дому це не дуже, при наявності потужного підсилювача, можна позатикати порти і використовувати їх як ЗЯ. Корпус в них не маленький і думаю не дуже жорсткий, бажано додати розпірок і оклеїти бітумною віброізоляцією. Радикальний варіант взагалі зробити нові ящики які по дизайну і параметрам будуть більше підходити під приміщення де будуть використовуватись.
Після, приблизно, 14КГц в них спад ВЧ, для себе я би не розглядав, це як дуже велику проблему, але як буде вам я не знаю. Плюс у них досить вузька направленість, треба буде погратись із нахилом цільової кривої на ВЧ.
Наступне - це зависока частота розділу між ВЧ і НЧ, похибка направленості на 800Гц це як раз результат цього. Було би краще використовувати частоту розділ 800Гц, або менше. Але судячи із замірів тут направленість рупорів в цих АС, на частоті 800Гц, приблизно 120 градусів, то якщо хочеться ситуацію значно покращити, треба міняти "дудку". Але і при переносі на 800 має трошки вирівнятись направленість і загалом звук імовірно покращіться, бо для п'ятнашок 1200 - це зависоко.
Використовувати підсилювач на 1200Вт вдома на повну полосу буде не зручно. Дуже імовірно в нього висока полка шуму і з чутливістю АС шипіння буде чути дуже добре. Краще переводити систему в актив і використовувати якесь інше підсилення, наприклад Ptero на твітера і щось більш потужне на мідбаси.
Замість ЦАП краще придбати якийсь DSP, наприклад DBX Venu360 з Aliexpress якщо хочется новий, або пошукати щось на вторичці.
Ще як варіант, форумчанин Uriy робить підсилювачі з DSP на борту, які можна встроїти прямо в АС.
Навіть якщо купите ЦАП і будете використовувати АС в пасиві, до них треба еквалайзер, або рум корекція.
Загалом, я би розглядав їх як напівфабрикат, перевів би в актив, поміняв рупора і подумав би на тему зовнішнього вигляду, ось як приклад PBN M2!5
Якщо динаміки рідні і не ремонтовані, то як на мене варіант непоганий. Але є пара-тройка н'юансів.
Такі АС призначені працювати в парі із сабвуферами і якщо хочеться обійтись без них, то як мінімум знадобиться еквалізація. Завал починається із 120Гц, то треба буде все, що не додасть кімната, припідняти low shelf'ом. Настройка в них 53Гц, для дому це не дуже, при наявності потужного підсилювача, можна позатикати порти і використовувати їх як ЗЯ. Корпус в них не маленький і думаю не дуже жорсткий, бажано додати розпірок і оклеїти бітумною віброізоляцією. Радикальний варіант взагалі зробити нові ящики які по дизайну і параметрам будуть більше підходити під приміщення де будуть використовуватись.
Після, приблизно, 14КГц в них спад ВЧ, для себе я би не розглядав, це як дуже велику проблему, але як буде вам я не знаю. Плюс у них досить вузька направленість, треба буде погратись із нахилом цільової кривої на ВЧ.
Наступне - це зависока частота розділу між ВЧ і НЧ, похибка направленості на 800Гц це як раз результат цього. Було би краще використовувати частоту розділ 800Гц, або менше. Але судячи із замірів тут направленість рупорів в цих АС, на частоті 800Гц, приблизно 120 градусів, то якщо хочеться ситуацію значно покращити, треба міняти "дудку". Але і при переносі на 800 має трошки вирівнятись направленість і загалом звук імовірно покращіться, бо для п'ятнашок 1200 - це зависоко.
Використовувати підсилювач на 1200Вт вдома на повну полосу буде не зручно. Дуже імовірно в нього висока полка шуму і з чутливістю АС шипіння буде чути дуже добре. Краще переводити систему в актив і використовувати якесь інше підсилення, наприклад Ptero на твітера і щось більш потужне на мідбаси.
Замість ЦАП краще придбати якийсь DSP, наприклад DBX Venu360 з Aliexpress якщо хочется новий, або пошукати щось на вторичці.
Ще як варіант, форумчанин Uriy робить підсилювачі з DSP на борту, які можна встроїти прямо в АС.
Навіть якщо купите ЦАП і будете використовувати АС в пасиві, до них треба еквалайзер, або рум корекція.
Загалом, я би розглядав їх як напівфабрикат, перевів би в актив, поміняв рупора і подумав би на тему зовнішнього вигляду, ось як приклад PBN M2!5