VOX44 писал(а): ↑24 июн 2024, 01:11
БО додати ще щось ніхто не зможе, там все до молекул розібрано й доведено.
Нічого там не доведено, мова тільки про поп, джаз, фолк, електронну музику та інші жанри не зачепили. Як ви не можете зрозуміти що музика і музика в телевізорі і на радіо - це трошки різне?
Що ж до Сержанта, то, як кажуть, про смаки "нє спорят".
А ви чим займаєтесь?
Сотням мільйонів подобається уже багато десятирічь
Так багато мух не можуть помилятись? Тейлор Свіфт теж хорошу музику виконує? Поп музика, за замовчанням не дуже хороша, бо має бути зрозуміла широким масам, а широкі маси не дуже розумні, замкнене коло.
просто ви занадто молодий для тієї музики.
А ви, занадто старий, щоб зрозуміту більш сучасну музику, чи як це працює?
Для того,щоб мати любительську чи професійну (власну) думку про якийсь музичний твір, дуже важливо переслухати силу-силенну Музики до того. Причому дуже різної !
На професійну не претендую. Чому ви вирішили що в мене немає досвіду прослуховування? Я давно почав конистуватись last.fm там задокументована, що я прослухав композиції, приблизно, 2800 виконавців, цього достатньо? Якщо ні, то скільки треба?
вона мусить послухати найкращі зразки з Минулого
Що на вашу думку, мало мені завадити? Я із задоволенням слухав Джанго Реінхардта і Скіпа Джеймса, Gelert згадував Баді Річа, також маю в колекції. А ви знаєте, наприклад, хто така Делія Дербішаєр?
Я починав усвідомлено слухати музику з панк рока і альтернативного металу, в зрілому віці вже був на концертах Godsmack і Disturbed, дуже сподобалось, але я розумію межі цієї музики, не зважаючи на також наявність в цих гуртів платинових альбомів і мільйонів прихильників, вам цього бракує.
Років в 19-20 я відкрив для себе творчість таких виконавців як Buckethead, John Zorn та Mike Patton, ця трійця найбільше вплинула на мій смак. Якщо маєте уяву хто це, то зрозумієте, що смаки в мене дещо специфічні, тому дійсно, попса, не зважаючи на рік випуску для мене нудна.
коли музика була дійсно МУЗИКОЮ, а не сучасним сміттям.
Це, все таки, треба довести. Ви проігнорували моє питання про Тул і Роллін Стоунс, то запитаємо у нейтрального арбітра - ШІ Chat GPT, українською він говорить так собі, але що маємо)
ChatGPT
Ролінг Стоунз і Тул — це два абсолютно різних почуття гурти, які вирізняються не лише стилями, але й музичними напрямками та підходами.
Стиль та жанр:
Ролінг Стоунз: Вони відомі своїм енергійним роком з відчуттям блюзу. Музика гурту часто має свіжий та ритмічний звучання, з домінуючими гітарними рифами та гострими тексти.
Тул: Тул відзначаються своєю складною музикою, яка включає в себе альтернативний метал, прогресивний рок та арт-рок. Їхні композиції часто важкі, з великою увагою до деталей та складних ритмів.
Інструментальність:
Ролінг Стоунз: В основі музики гурту лежать гітарні рифи та прості, але ефективні мелодії. Їхні пісні часто побудовані на простих, але потужних ритмічних структурах.
Тул: Тул відомі своєю складною інструментальною часткою, яка часто включає в себе нестандартні такти, поліритмічні схеми та високотехнічні виконавські вміння.
Тексти і тематика:
Ролінг Стоунз: Тексти пісень часто охоплюють теми життєвого досвіду, любові, сексу та соціальних проблем. Вони відомі своїми простими, але ефективними текстами.
Тул: Тексти Тул часто відображають глибокі філософські та соціальні теми, такі як релігія, політика, людський стан та суспільні проблеми. Вони складені та вимагають від слухача пильного уваги.
Атмосфера та настрій:
Ролінг Стоунз: Їхня музика часто створює позитивний, енергійний настрій, який викликає бажання рухатися та танцювати.
Тул: Музика Тул часто має загадковий, інтелектуальний тон, створюючи атмосферу заглиблення та відчуття внутрішньої рефлексії.
Отже, Ролінг Стоунз і Тул — два відмінні приклади того, як різні музичні підходи можуть виражати різноманітні емоції та теми через свою музику.
ChatGPT
Група Tool, безумовно, потребує більше підготовки для розуміння порівняно з Rolling Stones. Ось чому:
Складна музика: Музичні структури Tool часто складніші, включаючи поліритмію, нестандартні такти, складні гармонії та мелодії. Це вимагає від слухача більшої уваги та знань музичної теорії для повного розуміння.
Філософські тексти: Тексти пісень Tool часто насичені глибокими філософськими, соціальними та релігійними відтінками. Їхнє розуміння може вимагати додаткових знань та контексту, щоб повністю осягнути послання пісень.
Технічна складність: Інструментальні частини Tool часто виконані на високому технічному рівні, що може вимагати від слухача сприйняття деталей і технічного майстерності виконавців.
Ролінг Стоунз, у порівнянні з цим, відомі своєю більш прямолінійною музичною підходом, простішими мелодіями і текстами, які частіше відображають життєвий досвід та соціальні теми, доступні для широкого загалу без глибокого аналізу.
Отже, хоча обидві групи мають свій унікальний внесок у світ музики, Tool потребує більшої підготовки та зусиль для повного розуміння їхньої музичної та текстової глибини.
Або ось можна послухати, що думаю Майн Портной про Тул, він поважна людина, чи теж потребує більше досвіду?)
Він там ще згадую Animals as Leaders, теж цікавий гурт, Тосін Абасі - повелитель гітари)