Темы в форуме
Новые сообщения
-
22-мар Пожалуйста посоветуйте проектор
-
10-фев Проектор BYINTEK T5 Max
-
11-дек Проектор PROGAGA PG610W 1080P с поддержкой 4K
-
01-окт Карманный DLP проектор BYINTEK P70X
-
16-сен Проектор Touyinger H7 1080P Full HD
-
13-сен VOXFLIX X9 Ultra Projector
-
20-авг Проектор ThundeaL TD98Pro Full HD
-
27-май Проектор Everycom Cubelite Max Full HD 1080P 2800 ANSI
-
04-май Проектор Voxflix M25 1080P
-
22-апр Проектор Touyinger Q12W pro 2800ANSI Full HD
Новые темы
-
22-мар Пожалуйста посоветуйте проектор
-
11-янв Проектор BYINTEK T5 Max
-
29-сен Карманный DLP проектор BYINTEK P70X
-
16-сен Проектор Touyinger H7 1080P Full HD
-
12-сен VOXFLIX X9 Ultra Projector
-
16-авг Проектор ThundeaL TD98Pro Full HD
-
18-июн Проектор PROGAGA PG610W 1080P с поддержкой 4K
-
23-май Проектор Everycom Cubelite Max Full HD 1080P 2800 ANSI
-
01-май Проектор Voxflix M25 1080P
-
22-апр Проектор Touyinger Q12W pro 2800ANSI Full HD
Пожалуйста посоветуйте проектор
Модератор: LinuxManiac
-
annexant
- Стаж: 20 часов 37 минут
- Аудио система: EDIFIER R2850DB
Пожалуйста посоветуйте проектор
Добрый день(вечер) дамы, господа (других не вижу здесь
). Стесняюсь поднять холливар, но все-таки мне нужна помощь людей увлеченных и в теме. Смотрел множество видео про китайские проекторы. В частности - на канале v-mire.net, который люблю смотреть по любому поводу за его взвешенность и объективность особенно в вопросах аудиофилии, где я согласен с автором на все 100500%% как инженер - электронщик (в прошлом - профессиональный), а также мастер по ремонту и коллекционер кассетного аудио (не реклама, заказы не принимаю, но при случае могу помочь советом - моя специализация и любовь - SONY). Однако, имхо - тема проекторов не до конца раскрыта. Автор, пытаясь превозносить очередное "китайское чудо не за все деньги" - постоянно оговаривает, что этот проектор - очччень гуд, конечно, если не сравнивать его с лазерными. Теперь - фабула: Я хочу купить проектор, для себя и своей семьи. Но не такой, чтобы попробовав его, следом покупать другой (лазерный, фазерный - нужное подчеркнуть или добавить свое). Задача - смотреть фильмы (основной источник - Apple TV, но здесь возможны варианты)... Что нужно: смотреть фильмы летом - в беседке 4х4 м в не полном затемнении (летний вечер). Зимой - в комнате длинной 3+м. Здесь с затемнением проще. Хочу получить максимальное качество и надежность (в идеале - также длинную и реальную гарантию). Деньги есть, но не хочу их тратить все по этому не совсем высоко приоритетному для меня поводу. Смотрел разные проекторы. Практически убежден, что проектор должен быть лазерным (почему-то исторически макс доверия фирме Эпсон, может уже напрасно). В общем задача - если потратить деньги, то знать "за что", и не искать что-то лучше на след. сезон на несколько тысяч дороже. Пока смотрю на Проєктор Epson EB-L265F (V11HA72180), и жаба сопротивляется неаргументированному выкладыванию 200 - 400к грн за другие модели. Посоветуйте надежный девайс и надежного поставщика, кто в теме, пожалуйста. ПС: Открыт к аргументированному обсуждению других вариантов (не лазер, не Эпсон итп) и даже конкретным коммерческим предложениям. Реально заинтересован и готов купить годный девайс.
Последний раз редактировалось annexant 22 мар 2026, 04:29, всего редактировалось 1 раз.
-
annexant
Re: Пожалуйста посоветуйте проектор
Зы: Возможно идеалом было бы обсуждение "лучшего проектора за свои деньги", но хотелось бы закрыть вопрос, а не нарваться на девайс за 5 баксов (условно), который "за эти деньги хоть что-то хоть как-то показывает, а остальные тоже показывают, но уже сильно дороже"
У вас конфліктуючі вимоги. Якщо подивитись на яскравість топових кінотеатральних проєкторів, то високих показників особливо і не знайдеш. Бо в затемненому приміщенні висока яскравість протипоказана. По друге це звук, без хорошого гучного саунда, немає масштабності і іммерсивності, чи зможете ви забезпечити його в альтанці?annexant писал(а): Сегодня, 04:16Что нужно: смотреть фильмы летом - в беседке 4х4 м в не полном затемнении (летний вечер). Зимой - в комнате длинной 3+м. Здесь с затемнением проще. Хочу получить максимальное качество и надежность (в идеале - также длинную и реальную гарантию).
Проєктор, що ви вибрали для презентацій, він оптимізований для яскравості і не факт що під кіно нормально можна налаштувати його.
Я би шукав кінотеатральний 4К для приміщення, а якщо прям дуже сильне бажання на вулиці дивитись, можете пошукати на вторинному ринку якийсь з більшою яскравістю, чисто для вулиці. Бо в 1080p проєкторах за 10 років особливого прогресу не було. Відгуки по конкретним моделям треба шукати на reddit і avsforum ну і пройдіться по магазинам локально, може щось побачите, від чого можна відштовхнутись для читання обзорів.
-
annexant
XIAN, дякую за швидку та змістовну відповідь! Ви дуже тонко помітили конфлікт вимог, насправді він набагато ширший! Навіть настільки, що я вже на протязі кількох років намагаюсь підібрати собі проектор, та щороку залишаюсь при своїх. Альтанка - це завжди стартова позиція. Кожного літа, як досить теплішає, я переїзжаю жити туди, доки істотно не похолодає. Тобто це основний рушій ідеї. Взимку вдома - то лише дочекатися нового сезону. Вдома зовсім не проблема забезпечити звук і тп. Єдине що потрібно урахувати - те, що відстань до екрану вдома більша, а екран планується той самий, або ще вужчий. Звук у хаті - взагалі не проблема, враховуючи мою виняткову "неаудіофільність". На вулиці - це справді виклик, але вже наступного етапу. Сподіваюсь, що зможу придумати щось гідне, навіть зі своєї немаленької колекції. Перше, що я зрозумів з вашої поради - це неможливість регулювати яскравість, так? Тобто, якщо я візьму яскравий проєктор для вулиці, я матиму проблему з її надлишком взимку в хаті? Я вважав, що яскравість можна регулювати принаймні на зменшення... Ще трохи про конфлікт вимог: по перше - ціна. Я морально майже готовий до девайсів ціною десь біля 100к гривень. Але бачив у продажу девайси за 30к також лазерні і також виробництва фірми Епсон. До речі то може бути інша поважна фірма, на Епсоні світ не зійшовся. Я так і не зміг зрозуміти, наскільки вагома для мене різниця. З іншого боку, якщо я зрозумію, що насправді щастя десь ближче до 200 - 400к грн (дякую за ваше посилання, нажаль поки що кіно театралить за 1.2м грн я не дозрів), то скоріше за все я залишусь при своїх, бо імхо гроші такого рівня принесуть більше користі в іншому місті. Навіть якщо вони просто залишаться грішми, враховуючи таке вже наше сьогодення. І за обгрунтовану та переконливу пораду такого кшталту також буду не менш вдячний.
Так, можна буде включити економ режим, накрутити фільтр і взяти якийсь екран сірий, але просто в налаштуваннях поставити замість 4000лм 2000лм не вийде.annexant писал(а): Сегодня, 21:01lТобто, якщо я візьму яскравий проєктор для вулиці, я матиму проблему з її надлишком взимку в хаті?
Ще має значення оптика, однаково зручно/незручно користуватись тільки ультракороткофокусними моделями, а так, зазвичай треба підбирати проєктор під дистанцію і бажану діагональ, бо найзручніше місце розміщення проектора - це стеля.
Не заморочуйтесь, дешеві проектори теж класні. Вам треба трохи спробувати, щоб менше сумніватись чи воно вам треба.annexant писал(а): Сегодня, 21:01 З іншого боку, якщо я зрозумію, що насправді щастя десь ближче до 200 - 400к грн
Можна взяти в оренду на пару днів погратись, або таки юзаний на OLX який або залишиться для вулиці, або піде назад за туж ціну.
Щось типу такого наприклад, з ібея взагалі дуже дешево, єдине що треба порахувати доставку.