Пожалуйста посоветуйте проектор

Телевизоры, проекторы и т.д.

Модератор: LinuxManiac

Ответить
annexant
Стаж: 2 месяца
Аудио система: EDIFIER R2850DB

Пожалуйста посоветуйте проектор

Сообщение annexant »

Добрый день(вечер) дамы, господа (других не вижу здесь ;)). Стесняюсь поднять холливар, но все-таки мне нужна помощь людей увлеченных и в теме. Смотрел множество видео про китайские проекторы. В частности - на канале v-mire.net, который люблю смотреть по любому поводу за его взвешенность и объективность особенно в вопросах аудиофилии, где я согласен с автором на все 100500%% как инженер - электронщик (в прошлом - профессиональный), а также мастер по ремонту и коллекционер кассетного аудио (не реклама, заказы не принимаю, но при случае могу помочь советом - моя специализация и любовь - SONY). Однако, имхо - тема проекторов не до конца раскрыта. Автор, пытаясь превозносить очередное "китайское чудо не за все деньги" - постоянно оговаривает, что этот проектор - очччень гуд, конечно, если не сравнивать его с лазерными. Теперь - фабула: Я хочу купить проектор, для себя и своей семьи. Но не такой, чтобы попробовав его, следом покупать другой (лазерный, фазерный - нужное подчеркнуть или добавить свое). Задача - смотреть фильмы (основной источник -  Apple TV, но здесь возможны варианты)... Что нужно: смотреть фильмы летом - в беседке 4х4 м в не полном затемнении (летний вечер). Зимой - в комнате длинной 3+м. Здесь с затемнением проще. Хочу получить максимальное качество и надежность (в идеале - также длинную и реальную гарантию). Деньги есть, но не хочу их тратить все по этому не совсем высоко приоритетному для меня поводу. Смотрел разные проекторы. Практически убежден, что проектор должен быть лазерным (почему-то исторически макс доверия фирме Эпсон, может уже напрасно). В общем задача - если потратить деньги, то знать "за что", и не искать что-то лучше на след. сезон на несколько тысяч дороже. Пока смотрю на Проєктор Epson EB-L265F (V11HA72180), и жаба сопротивляется неаргументированному выкладыванию 200 - 400к грн за другие модели. Посоветуйте надежный девайс и надежного поставщика, кто в теме, пожалуйста. ПС: Открыт к аргументированному обсуждению других вариантов (не лазер, не Эпсон итп) и даже конкретным коммерческим предложениям. Реально заинтересован и готов купить годный девайс.
Последний раз редактировалось annexant 22 мар 2026, 04:29, всего редактировалось 1 раз.
annexant

Re: Пожалуйста посоветуйте проектор

Сообщение annexant »

Зы: Возможно идеалом было бы обсуждение "лучшего проектора за свои деньги", но хотелось бы закрыть вопрос, а не нарваться на девайс за 5 баксов (условно), который "за эти деньги хоть что-то хоть как-то показывает, а остальные тоже показывают, но уже сильно дороже"
XIAN
Гуру АС
Стаж: 5 лет 4 месяца
Аудио система: DIY

Сообщение XIAN »

annexant писал(а): 22 мар 2026, 04:16Что нужно: смотреть фильмы летом - в беседке 4х4 м в не полном затемнении (летний вечер). Зимой - в комнате длинной 3+м. Здесь с затемнением проще. Хочу получить максимальное качество и надежность (в идеале - также длинную и реальную гарантию).
У вас конфліктуючі вимоги. Якщо подивитись на яскравість топових кінотеатральних проєкторів, то високих показників особливо і не знайдеш. Бо в затемненому приміщенні висока яскравість протипоказана. По друге це звук, без хорошого гучного саунда, немає масштабності і іммерсивності, чи зможете ви забезпечити його в альтанці?
Проєктор, що ви вибрали для презентацій, він оптимізований для яскравості і не факт що під кіно нормально можна налаштувати його.
Я би шукав кінотеатральний 4К для приміщення, а якщо прям дуже сильне бажання на вулиці дивитись, можете пошукати на вторинному ринку якийсь з більшою яскравістю, чисто для вулиці. Бо в 1080p проєкторах за 10 років особливого прогресу не було. Відгуки по конкретним моделям треба шукати на reddit і avsforum ну і пройдіться по магазинам локально, може щось побачите, від чого можна відштовхнутись для читання обзорів.
annexant

Сообщение annexant »

XIAN, дякую за швидку та змістовну відповідь! Ви дуже тонко помітили конфлікт вимог, насправді він набагато ширший! Навіть настільки, що я вже на протязі кількох років намагаюсь підібрати собі проектор, та щороку залишаюсь при своїх. Альтанка - це завжди стартова позиція. Кожного літа, як досить теплішає, я переїзжаю жити туди, доки істотно не похолодає. Тобто це основний рушій ідеї. Взимку вдома - то лише дочекатися нового сезону. Вдома зовсім не проблема забезпечити звук і тп. Єдине що потрібно урахувати - те, що відстань до екрану вдома більша, а екран планується той самий, або ще вужчий. Звук у хаті - взагалі не проблема, враховуючи мою виняткову "неаудіофільність". На вулиці - це справді виклик, але вже наступного етапу. Сподіваюсь, що зможу придумати щось гідне, навіть зі своєї немаленької колекції. Перше, що я зрозумів з вашої поради - це неможливість регулювати яскравість, так? Тобто, якщо я візьму яскравий проєктор для вулиці, я матиму проблему з її надлишком взимку в хаті? Я вважав, що яскравість можна регулювати принаймні на зменшення... Ще трохи про конфлікт вимог: по перше - ціна. Я морально майже готовий до девайсів ціною десь біля 100к гривень. Але бачив у продажу девайси за 30к також лазерні і також виробництва фірми Епсон. До речі то може бути інша поважна фірма, на Епсоні світ не зійшовся. Я так і не зміг зрозуміти, наскільки вагома для мене різниця. З іншого боку, якщо я зрозумію, що насправді щастя десь ближче до 200 - 400к грн (дякую за ваше посилання, нажаль поки що кіно театралить за 1.2м грн я не дозрів), то скоріше за все я залишусь при своїх, бо імхо гроші такого рівня принесуть більше користі в іншому місті. Навіть якщо вони просто залишаться грішми, враховуючи таке вже наше сьогодення. І за обгрунтовану та переконливу пораду такого кшталту також буду не менш вдячний.
XIAN
Гуру АС

Сообщение XIAN »

annexant писал(а): 22 мар 2026, 21:01lТобто, якщо я візьму яскравий проєктор для вулиці, я матиму проблему з її надлишком взимку в хаті?
Так, можна буде включити економ режим, накрутити фільтр і взяти якийсь екран сірий, але просто в налаштуваннях поставити замість 4000лм 2000лм не вийде.
Ще має значення оптика, однаково зручно/незручно користуватись тільки ультракороткофокусними моделями, а так, зазвичай треба підбирати проєктор під дистанцію і бажану діагональ, бо найзручніше місце розміщення проектора - це стеля.
annexant писал(а): 22 мар 2026, 21:01 З іншого боку, якщо я зрозумію, що насправді щастя десь ближче до 200 - 400к грн
Не заморочуйтесь, дешеві проектори теж класні. Вам треба трохи спробувати, щоб менше сумніватись чи воно вам треба.
Можна взяти в оренду на пару днів погратись, або таки юзаний на OLX який або залишиться для вулиці, або піде назад за туж ціну.
Щось типу такого наприклад, з ібея взагалі дуже дешево, єдине що треба порахувати доставку.
annexant

Сообщение annexant »

XIAN, ще раз дякую! Ви підтвердили мої найгірші сподівання. Отже, ви пропонуєте звернути увагу на Sony б/в... Мабуть справді варто ризикнути, бо прайс на нові девайси такої категорії понад усяку межу (імхо), а всі девайси цієї фірми, які мені досі доводилось ремонтувати, легко вставали на ноги, якщо їх ніхто не "лагодив" до мене. Майже всі то були аудіо-девайси епохи розквіту, але будемо сподіватись, що щось від тих традицій якості ще досі актуально. Залишилось знайти конвертор доступних характеристик у реальну відстань до екрану та його розмір. Трохи пізніше спробую копнути глибше.
fisherman
Стаж: 1 год 6 месяцев
Аудио система: Pioneer VSX-AX5Ai semibreve da50

Сообщение fisherman »

Найкраща технологія для перегляду фільмів на сьогодні це D-ILA LCoS у проекторів JVC та Sony. На ebay можна знайти, наприклад, JVC DLA-X3 за ~100$ з неробочою лампою + доставка ~70$ і лампа з aliexpress за 15$. Якість зображення для перегляду фільмів 1080р на екрані до 100 дюймів буде не гіршою за сучасні топові моделі.
fisherman

Сообщение fisherman »

annexant писал(а): 22 мар 2026, 04:16 Задача - смотреть фильмы (основной источник -  Apple TV, но здесь возможны варианты)...
JVC DLA-NZ500
fisherman

Сообщение fisherman »

XIAN писал(а): 22 мар 2026, 22:36 Щось типу такого наприклад, з ібея взагалі дуже дешево, єдине що треба порахувати доставку.
Професійні моделі не призначені для перегляду фільмів. Дивитися звичайно можна але не комфортно
XIAN
Гуру АС

Сообщение XIAN »

fisherman писал(а): Сегодня, 03:24 Професійні моделі не призначені для перегляду фільмів. Дивитися звичайно можна але не комфортно
Мова про перегляд на вулиці.
fisherman

Сообщение fisherman »

XIAN писал(а): Сегодня, 08:43
fisherman писал(а): Сегодня, 03:24 Професійні моделі не призначені для перегляду фільмів. Дивитися звичайно можна але не комфортно
Мова про перегляд на вулиці.
Мова про перегляд фільмів.
Професійний сегмент придатний як фон або перегляд кліпів, спорту... Для кіно кращі JVC D-ILA, трохи простіше і дешевше Sony LCoS, ще деякі топові моделі Epson Home.
Ответить

Вернуться в «Видеотехника»