Темы в форуме
Новые сообщения
-
17-апр Акустические системы Soundreality
-
14-апр АС для Denon PMA-710AE
-
13-апр Есть ли смысл апгрейдить мультимедийные АС?
-
11-апр Размягчение подвеса динамика.
-
01-апр Сanton Select S-120
-
30-мар Колонки Wharfedale Super Linton
-
22-мар Сабвуфер из S-30
-
13-фев Розміщення динаміків на передній панелі акустичного агрегата.
-
12-фев Колонки Pioneer S-RS7TB. Как установить фильтры?
-
29-янв Колонки DALI OBERON 9
-
27-янв Акустика Cerwin-Vega SL-12
-
23-янв АС на 4ГД-35
-
18-янв Сабвуфер ЗЯ на 300ГДН30-4
-
11-янв JBL SRX 725
-
02-янв АС на широкополосных Celestion
Новые темы
-
12-апр АС для Denon PMA-710AE
-
30-мар Сanton Select S-120
-
15-мар Сабвуфер из S-30
-
15-фев Есть ли смысл апгрейдить мультимедийные АС?
-
12-фев Колонки Pioneer S-RS7TB. Как установить фильтры?
-
11-фев Розміщення динаміків на передній панелі акустичного агрегата.
-
29-янв Колонки Wharfedale Super Linton
-
27-янв Колонки DALI OBERON 9
-
10-янв JBL SRX 725
-
07-дек Просьба по режекторному фильтру
-
10-ноя Sphercal One
-
13-сен Drevus Sub3
-
15-авг Пра отцы... помогите...по ресиверу YAMAHA
-
25-июл Трехполосная АС SONY с JLH 1969 бубнит на НЧ, с ламповым -нет
-
21-июн Перетяжка грилей
Наш youtube
Наш инстаграм
☝ Сказать спасибо!
Правила форума
АС для Denon PMA-710AE
- EnotKyev
- Новичок
- Стаж: 6 дней
- Аудио система: - підсилювач Denon PMA-710AE
- програвач вінілу "радіотехніка арія 102"
- колонки "вега 25 ас-309" 35Ват 4 Ом
- CD-програвач Denon DN-600F
- тюнер Denon tu-255
- плеєр FIIO X3II Digital Audio
- кабель на підсилювач THOMSON
- акустичний кабель Supra SKY
- міжблочні кабелі ноунейм
АС для Denon PMA-710AE
Доброго здоров'я. Надихнувся відео з каналу "в мире нет" особливо інтерв'ю з модератором форуму і вирішив що мій час настав і треба хоть з чогось почати свій шлях до чарівного світу музики, шукати таку омріяну "цятку на обрії". Згадав що в мене є акустика від тата, а саме "вега 25 ас-309 35Ват 4 Ом".
і програвач вінілу "арія 102".
Далі потроху придбав першу збірку (на що вистачало грошей):
- Підсилювач середньої категорії
Denon PMA-710AE китайської збірки.
- Американський плеєр FIIO X3II Digital Audio.
- CD-програвач Denon dn-600f
- Тюнер Denon tu-255
Перейду до суті питання. Потребую поради. Послухавши музику на цих колонках можу сказати, що вони мене повністю влаштовують, але хочеться спробувати щось інше. Але серед знайомих чи друзів немає меломанів. Послухати і порівняти звук акустики змоги не маю. Тому треба думка шановних форумчан. Що в мою систему підійде з акустики. Можливо якась акустика змінить трохи бас, зробить його більш акцентованим, чи добавить середніх. Високі мене повністю влаштовують на моїх вега 309, а от басу здається трохи не вистачає. Якщо крутити гашетку тембрблоку на підсилювачі то бас не з'являється. Як звучать і мають звучати середні я взагалі уявлення не маю. Тому якщо хтось порадить гарну, не дорогу акустику, як вінтаж так і сучасну, яка буде звучати краще за мої колонки я буду дуже радий. Одне прохання не радити колонки які на високих звучать металево, наче свердять мозок. Був досвід з навушниками "кос порта про", вони мені весь мозок цим металевим цокотінням ломали, досі згадую як страшний сон. І сильний "мегабас" мені також не потрібен. Звук хочеться м'який і збалансованний який повністю розкриває музичний твір як його замислили автори.
Музику слухаю майже всю крім репа (від Баха до хоралів, від ембіанту до павер металу і Мадонни. Також обожнюю блюз. Ціную щоб була гарна мелодія. Отримую емоції від ABBA. А улюбленний диск це інструменталка James Last - Biscaya (1981). Буду дуже вдячний якщо отримаю корисні поради з конкретними моделями колонок на які варто звернути увагу.
і програвач вінілу "арія 102".
Далі потроху придбав першу збірку (на що вистачало грошей):
- Підсилювач середньої категорії
Denon PMA-710AE китайської збірки.
- Американський плеєр FIIO X3II Digital Audio.
- CD-програвач Denon dn-600f
- Тюнер Denon tu-255
Перейду до суті питання. Потребую поради. Послухавши музику на цих колонках можу сказати, що вони мене повністю влаштовують, але хочеться спробувати щось інше. Але серед знайомих чи друзів немає меломанів. Послухати і порівняти звук акустики змоги не маю. Тому треба думка шановних форумчан. Що в мою систему підійде з акустики. Можливо якась акустика змінить трохи бас, зробить його більш акцентованим, чи добавить середніх. Високі мене повністю влаштовують на моїх вега 309, а от басу здається трохи не вистачає. Якщо крутити гашетку тембрблоку на підсилювачі то бас не з'являється. Як звучать і мають звучати середні я взагалі уявлення не маю. Тому якщо хтось порадить гарну, не дорогу акустику, як вінтаж так і сучасну, яка буде звучати краще за мої колонки я буду дуже радий. Одне прохання не радити колонки які на високих звучать металево, наче свердять мозок. Був досвід з навушниками "кос порта про", вони мені весь мозок цим металевим цокотінням ломали, досі згадую як страшний сон. І сильний "мегабас" мені також не потрібен. Звук хочеться м'який і збалансованний який повністю розкриває музичний твір як його замислили автори.
Музику слухаю майже всю крім репа (від Баха до хоралів, від ембіанту до павер металу і Мадонни. Також обожнюю блюз. Ціную щоб була гарна мелодія. Отримую емоції від ABBA. А улюбленний диск це інструменталка James Last - Biscaya (1981). Буду дуже вдячний якщо отримаю корисні поради з конкретними моделями колонок на які варто звернути увагу.
Якщо дозволяти собі жартувати, люди не сприймають тебе всерйоз. І ці люди не розуміють, є багато чого, що не можна витримати, якщо не жартувати.
Найкращий спосіб дізнатися, чи можете ви довіряти комусь, це довіряти йому.
-
- Магистр электроники
- Стаж: 1 год 11 месяцев
- Аудио система: Цифраактив
Re: АС для Denon PMA-710AE
Проблема с НЧ это проблема согласованности АС и комнаты. Что бы согласовать АС и комнату по НЧ, нужно иметь измерительный микрофон и некое устройство которое может корректировать АЧХ. Компьютер со звуковой картой и спец софтом или усилитель с активным фильтром или дсп....
Вот в этой теме есть результаты измерений и расписаны мероприятия которые необходимо провести что бы согласовать АС с комнатой.
viewtopic.php?t=2257
Так что думайте, нужно вам нырять в эту кроличью нору или и так сойдёт...
Просто менять АС можно, но не ожидайте что простая замена АС удовлетворит вас по звуку полностью.
- PJK
- Друзья v-mire.net
- Стаж: 4 года
- Аудио система: Патефон
Вам сюда:
- EnotKyev
- Новичок
- тюнер Denon tu-255
Дуже вдячний що відповіли, і за корисну пораду теж дякую. Розумію, що питання набагато ширше ніж проста заміна АС. Але мене цікавить саме покращення моїх АС, заміна радянських вега на щось більш цікаве про що я навіть не уявляю. Грошей багато на цю справу не маю, купую майже завжди на останні. Тому і не хочу купувати аби що. Коли грошей багато то можна ставити якісь експеременьт, а коли це все на грані фолу і того що тебе вижинуть за твоє хоббі... Облаштування кімнати і заміри для мене нереальна "кроляча нора". Кімнату змінити немає можливості (у кімнаті є старовинне фортепіано біля якого і стоять колонки з підсилювачем і апаратурою; диван і шафа по одній стінці; стінка і килим з кріслом на протилежній стороні; балкон з склопакетом; підлога паркет і килим). Техніки для замірів немає. Ідеалу я не прагну, звик користуватися тим що в мене є. В будь якому разі покращення в кращий бік замінивши АС думаю зможу відчути, а може мені лише так здається. То в бік якої акустики дивитися ? Я взагалі як вовк одинак в цій темі. Ютуб або інші форуми відповіді не дають. Усі піарять фірму Далі, але я не розумію чому з денонами усі радять Далі різних моделей і років випуску.Цих фірм безліч. На вторинному ринку повно Canton. То чому кругом на ютубі мова лише про Далі. От і вирішив написати на цей форум своє питання.
Якщо дозволяти собі жартувати, люди не сприймають тебе всерйоз. І ці люди не розуміють, є багато чого, що не можна витримати, якщо не жартувати.
-
- Магистр электроники
Я не знаю какая АС споётся с вашими акустическими условиями. Если вы не готовы углубляться в тему измеренйи и т.д. и т.п. то у вас остаётся только метод перебора. Покупаете АС, слушаете, не нравится результат, продаёте АС и покупаете следующую АС и слушаете и т.д. и т.п.
- EnotKyev
- Новичок
- тюнер Denon tu-255
Це мені нагадало старий бородатий анекдот радянських часів:uriy писал(а): ↑13 апр 2025, 01:28 Я не знаю какая АС споётся с вашими акустическими условиями. Если вы не готовы углубляться в тему измеренйи и т.д. и т.п. то у вас остаётся только метод перебора. Покупаете АС, слушаете, не нравится результат, продаёте АС и покупаете следующую АС и слушаете и т.д. и т.п.
"Приходит министр сельского хозяйства к М. С. Горбачеву:
- Михаил Сергеевич, беда, в стране куры дохнут.
- Ничего страшного, нарисуйте перед каждой курицей желтый круг.
Пожал плечами министр, ушел. Через две недели приходит:
- Михаил Сергеевич, все равно дохнут.
- Впишите в желтый круг зеленый квадрат.
Пожал плечами, ушел. Приходит через неделю:
- Михаил Сергеевич, дохнут ведь, совсем мало осталось.
- Впишите в зеленый квадрат красный треугольник.
Проходит месяц, Горбачев встречает министра и спрашивает:
- Что ж вы не заходите, не рассказываете как там куры?
- Да понимаете Михаил Сергеевич, сдохли все.
- Ах как жаль, у меня еще так много идей осталось!"
В тому і було питання, щоб не купуючи різні АС підібрати на досвіді форумчан щось збалансоване і стандартне, але краще за вега.
Якось навіть на душі стало темно. Вмієте ви надихнути. Сподіваюсь може хтось ще щось порадить.
- PJK
- Друзья v-mire.net
Без измерений никак.
То что я видео привёл, Вы по нему хотя-бы room симуляцию сделайте. Увидите моды. Возможно сможете удачно ваши колонки расположить. Иначе можно всю жизнь колонки менять, а низкие частоты не появятся.
Юрий правильно сказал - это кроличья нора. Но попробуйте на порог войти, вдруг понравится.
Это не шнурки менять за тысячи баксов.
То что я видео привёл, Вы по нему хотя-бы room симуляцию сделайте. Увидите моды. Возможно сможете удачно ваши колонки расположить. Иначе можно всю жизнь колонки менять, а низкие частоты не появятся.
Юрий правильно сказал - это кроличья нора. Но попробуйте на порог войти, вдруг понравится.
Это не шнурки менять за тысячи баксов.
-
- Магистр электроники
Будет время посмотрите эти видео. Желательно через наушники.
- EnotKyev
- Новичок
- тюнер Denon tu-255
Слухати планую і зараз слухаю по середині кімнати на відстані 2,5-3 метри від колонок. Але можу відсунутися і ближче до балкону. Гучність роблю не більше "9 годин", комфортно на "7-8 годин" дивлячись від часу доби і музики що слухаю. Бюджет не великий. В голові початковий варіант був до 10 000 грн. Щоб спробувати і зрозуміти чи подобається мені ця музична тема чи ні. А надалі планував щось придбати до 500$ б\у сегмент. Якщо знаєте гарні варіанти в суму 300-400$ то тим для мене краще. Якщо ця сума замала, то вислухаю і варіанти на майбутнє які подорожче (підсобираю грошей і згодом придбаю). Дякую.
p.s. висота стелі 2,70 м
- Вложения
-
- кімната.jpg (41.32 КБ) 1200 просмотров
Последний раз редактировалось EnotKyev 13 апр 2025, 17:09, всего редактировалось 1 раз.
- PJK
- Друзья v-mire.net
Высоту от пола до потолка не указали.
Яка це гучність я не зрозумів, але думаю, що досить помірна по моїм міркам. Якщо АС вас більш менш влаштовують, я би купив до них сабвуфер. Щось типу такого, бажано звичайно динамік 12 дюймів і більше, але ціна буде вище. В цього ж продавця є ще АС, можна спробувати напроситись на прослуховування.
Після того як вирішите проблему з відсутністю басів, вас буде напрягати стояк на 66Гц, я вам рекомендую переходити на прослуховування музики з комп'ютера, або якогось стримера в якого є параметричний еквалайзер, бо задавити стояк еквалайзером буде найпростіше.
Якщо хочется саме нові АС, то я би дивився із бюджетних студійних моніторів, типу JBL LSR 308, Swissonic A308 і подібних. Але їм теж краще із сабвуфером буде, плюс сабвуфер гнучкіший у розміщенні для узгодження із кімнатою.
- PJK
- Друзья v-mire.net
EnotKyev, Ваше текущее положение дел, с вашей расстановкой в комнате.
У Вас пучность на 66Гц, узел на 85Гц. Низкий уровень ( на 15-20 Дб) на частотах от 35 до 53 Гц.
Расположение колонок по комнате Вы менять не "можете". Выход вижу-добавить сабвуфер. После добавления выложу вариант с сабом.
Саб для Вас буду рассматривать с фазоинвертором.
Расположение колонок по комнате Вы менять не "можете". Выход вижу-добавить сабвуфер. После добавления выложу вариант с сабом.
Саб для Вас буду рассматривать с фазоинвертором.
- PJK
- Друзья v-mire.net
После вот такого расположения сабвуфера (оно оказалось оптимальным)
Пучность на частоте 66Гц задавить параметрическим эквалайзером. С узлом, на частоте 87Гц ничего не делать!
Поверьте, несмотря на то, что это симуляция - она довольно точна.
Но в любом случае, после установки саба, нужно измерять.
Но пучности и узлы - это точно на этих частотах.
Точка прослушивания по центру комнаты, а не по центру между колонками. Если слушать между колонками, расположение сабвуфера нужно "переигрывать".
УДАЧИ!
P.S. Если отодвинуться ближе к балкону, но остаться в середине (по короткой стороне), то есть более удачное расположение саба в комнате, и лучшая АЧХ. Настоятельно рекомендую Вам изучать REW, это избавит от кучи потраченного времени впустую.
Картина получается уже лучше
Раздел между сабом и колонками на частоте 90Гц!Пучность на частоте 66Гц задавить параметрическим эквалайзером. С узлом, на частоте 87Гц ничего не делать!
Поверьте, несмотря на то, что это симуляция - она довольно точна.
Но в любом случае, после установки саба, нужно измерять.
Но пучности и узлы - это точно на этих частотах.
Точка прослушивания по центру комнаты, а не по центру между колонками. Если слушать между колонками, расположение сабвуфера нужно "переигрывать".
УДАЧИ!
P.S. Если отодвинуться ближе к балкону, но остаться в середине (по короткой стороне), то есть более удачное расположение саба в комнате, и лучшая АЧХ. Настоятельно рекомендую Вам изучать REW, это избавит от кучи потраченного времени впустую.
- EnotKyev
- Новичок
- тюнер Denon tu-255
Усім дякую за поради і обговорення мого питання. Тема для мене виявилась ширша, ніж ті знання які маю. Відповіді більш обширні, не ті на які я очікував. Непідготовленій людині (звичайному користувачу), без технічної освіти і належних знань по темі тяжко з усім цим розібратися. Відео знань не дають, тільке повепхневе ознайомлення. Якби було так просто (подивився юиуьчик і ти дока) усі навчальні заклади давно закрили. Чим більше починаєш в усе це занурюватись, тим менше є бажання слухати улюблені пісні. Прислухаюсь до порад і буду підбирати саб, а вже згодом навмання купуватиму акустику по своєму гаманцю. Тему можна закривати. Ще раз дякую за те що відгукнулись на мій запит і підтримали обговорення.