Темы в форуме

Наш youtube        Наш инстаграм     ☝ Сказать спасибо!           Правила форума   

LED драйвер в качестве смещения ГУ-50?

Все об электронной технике и радиодеталях

Модератор: LinuxManiac

Ответить
m-shara
Почетный спонсор
Стаж: 2 года 6 месяцев
Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX,
JLH 1969, УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4

LED драйвер в качестве смещения ГУ-50?

Сообщение m-shara »

Ничего путнего не нашел. Подойдет ли сей девайс для выше указанной цели? Если поцепить конденсатор и сделать резисторный делитель напряжения.
Снимок экрана 2024-08-13 в 16.03.45.png
gelert
Гуру электроники☆☆☆☆
Стаж: 2 года 9 месяцев
Аудио система: homemade

Re: LED драйвер в качестве смещения ГУ-50?

Сообщение gelert »

Можна, але.. це генератор струму. В нього на виході стабілізоване значення струму. 300+-5мА. Якщо навантажити резистором з певним опором, на ньому буде певне значення напруги і воне таки буде сталим. Але споживати це буде 0,3А(вихідний струм) x 65В(значення напруги зміщення) = 19,5Вт. Краще шукайте стабілізатор напруги (драйвер ламп розжарювання).
m-shara
Почетный спонсор
AKG K514, ATH-AVC500,

Сообщение m-shara »

gelert писал(а): 13 авг 2024, 19:00 Можна, але.. це генератор струму. В нього на виході стабілізоване значення струму. 300+-5мА. Якщо навантажити резистором з певним опором, на ньому буде певне значення напруги і воне таки буде сталим. Але споживати це буде 0,3А(вихідний струм) x 65В(значення напруги зміщення) = 19,5Вт. Краще шукайте стабілізатор напруги (драйвер ламп розжарювання).
Якщо навантажити так, що буде струм менший за 300 мА, то напруга підніметься до певного рівня (135В) і нижче. Я то думаю за інше - яка надійність такого зміщення? Що станеться з лампою якщо у неї зникне зміщення? Розігріється на максимум. Потрібний якийсь захист.
gelert
Гуру электроники☆☆☆☆

Сообщение gelert »

ГУ50 розігріється до максимуму. Цей максимум такий, що розплавляється скло балону і всасується до внутрощів і проривається фізично. Щоб це трапилось треба і велика потужність і досить часу. Це дуже міцна лампа. Плавкий запобіжник в аноді захистить її легко, це не напівпровідник. Взагалі-то працювали вони десятками років без ніяких проблем.
m-shara
Почетный спонсор
AKG K514, ATH-AVC500,

Сообщение m-shara »

gelert писал(а): 13 авг 2024, 20:29 ГУ50 розігріється до максимуму. Цей максимум такий, що розплавляється скло балону і всасується до внутрощів і проривається фізично. Щоб це трапилось треба і велика потужність і досить часу. Це дуже міцна лампа. Плавкий запобіжник в аноді захистить її легко, це не напівпровідник. Взагалі-то працювали вони десятками років без ніяких проблем.
Я якось все зустрічав вислови що незалежне зміщення - ГУД, але наскільки воно краще за автоматичне? Що воно реально дає?
LinuxManiac
Добрейший модератор
Стаж: 6 лет 2 месяца
Контактная информация:

Сообщение LinuxManiac »

Це дещо плутатина термінології.
Зміщення за типом може бути фіксоване, автоматичне та змішане (частково автоматичне за рахунок катодного резистора з подачею фіксованої напруги зміщення).
А незалежне зміщення, це схемотехнічне рішення, коли у кожної з ламп застосована власна схема/система регулювання напруги зміщення, на відміну від схеми, коли одним резистором здійснюється балансування зміщення обох ламп, а іншим - регулюється напруга зміщення, що подається до регулятора балансу.
050-246-3341; Viber: 068-362-3497; Skype: spswmsw
gelert
Гуру электроники☆☆☆☆

Сообщение gelert »

З суто технічного боку - це просто різні речі. Фіксоване має катод на землі, але живлення зміщення - в сітці. Автоматичне - резистор в катоді, а це такий собі негативний зворотній зв’язок. З фіксованим буде досяжна більша потужність. Автоматичне знівелює розбіжності параметрів ламп і стабілізує режими за постійним струмом що певним чином збереже коштовну лампу, наприклад. За звуком будуть відмінності, це краще спробувати наочно. Я дотримуюсь тієї думки, що тут більшою мірою справа вподобань. Я не зустрічав чіткого ствердження з приводу довершеності певного типу зміщення ніде. Доречи, а ось способів формування зміщення, схем живлення що до обох типів зміщення - от їх повно в мережі. Експериментувати, це мабуть краща порада.
m-shara
Почетный спонсор
AKG K514, ATH-AVC500,

Сообщение m-shara »

Я зрозумів своє незнання термінології. Коли говорив про незалежне зміщення то мав на увазі фіксоване. Хоть суть і одна а схемотехніка різна. Я вже пробував відєднувати катодний конденсатор. З конденсатором звук приємніший. Без конденсатора якийсь скучний. Ну це для конкретного підсилювача і для моїх вушей. :) І це було в драйверному каскаді. Цей же огород я горожу для лампи ГУ-50. Я не бачу іншої можливості провірити китайський вихідний трансформатор, як поступово міняти зміщення, збільшуючи ток анода, і водночас спостерігати за якістю сигнала. Щось має вилізти: чи зазор малуватий чи провід тонкуватий.
Ответить

Вернуться в «Электронная техника и детали»