Темы в форуме
Новые сообщения
-
30-апр Формат mp3 умер, рулит Flac?
-
18-апр Музыка в высоком качестве
-
29-янв Як до LP прослуховувань добавити цифру
-
29-ноя Советую послушать.
-
29-ноя cassette for deck
-
15-фев Сохраняем Музыку !
-
15-фев Наш Винил
-
28-янв Пластинка Nirvana nevermind
-
07-янв Кг CD на частотах выше 10кГц.
Новые темы
-
04-дек Як до LP прослуховувань добавити цифру
-
27-окт cassette for deck
-
28-авг Формат mp3 умер, рулит Flac?
-
10-май Советую послушать.
-
06-фев Сохраняем Музыку !
-
28-янв Музыка в высоком качестве
-
24-янв Наш Винил
-
09-янв Пластинка Nirvana nevermind
-
04-янв Кг CD на частотах выше 10кГц.
Наш youtube
Наш инстаграм
☝ Сказать спасибо!
Правила форума
Формат mp3 умер, рулит Flac?
Модератор: LinuxManiac
- Alex
- Site Admin
- Стаж: 13 лет 7 месяцев
- Аудио система: www.is.gd/l0dt3T
- Контактная информация:
- lexey
- Самоделкин
- Стаж: 3 года 6 месяцев
- Аудио система: :
ЦАП: SMSL SU-9 PRO es9039pro
Усилитель: 3_065р ULTRA
Акустика: Проект xrk971
https://t.me/SOUS_import
Re: Формат mp3 умер, рулит Flac?
А FLAC может быть неправильным? Например мне может сказать "слышеший" человек что FLAC купленый за дорого и в правильном месте, звучит лучше и правильнее FLACa скачено с не богоугодного торента, бесплатно? При одинаковых параметрах файла естественно))
Весь мир - Варкрафт, а ты в нём Мурлок.
-
- Пользователь
- Стаж: 4 года 3 месяца
- Аудио система: HMS-Teac NT-503-Naim Nait 5si-Dali Opticon 8
Flac это всего лишь формат который может содержать музыку с определенным качеством. Ключевое слово- может. Вы можете чудесным образом перегнать ваш любимый mp3 128 кбит/с во FLAC или богоподобный DSD и выложить его на торренте))))
- Alex
- Site Admin
- Контактная информация:
Мне кажется половину так и делают 

-
- Почетный пользователь
- Стаж: 1 год 4 месяца
- Аудио система: Троэлс "классик" самодельные
Эту тему вы зря затронули, мп 3 , как не крути ущербный формат для высококачественного воспроизвидения он не подходит, и вовсе не аудифильским соображениям, его изобрели для интернета времен модема, экономичный формат, для высококачественного звука нужен высокий битрейт, если вы не слышите разницу, скорее всего, исходя из вашей аппаратуры, я подозреваю, что у вас слабое звено акустика, как видимо фактор ускорения ваших головок в колонках достаточно низкий, этим страдают большинство серийных колонок, постарайтесь меня правильно понять, я не аудиофил, но я очень люблю высокую вечность воспроизведения, если есть желание, можем пообщаться через Вотсапп, с уважением
-
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Стаж: 2 года 8 месяцев
- Аудио система: Class D amplifier / own development
От мені цікаво, чи пересічний аудофіл зможе на сліпому прослуховуванні, а не приладами, відрізнити, наприклад, якийсь флак в оригіналі від флаку, що спершу був перегнаний якісним алгоритмом в мп3, а потім назад у флак? Це питання на половину риторичне. Бо є різні кодеки і вони по різному з різними затратами обчислювальної потужності кодують. Як правило, кабелі вони не розрізняють ))
- Alex
- Site Admin
- Контактная информация:
Тут такое дело, я и в хороших наушниках пробовал и музыканты тоже на разных системах пробовали различить mp3 320 от wav 48/24 Ни у кого не получилось.
За 10 лет я не нашел ни одного человека, кто смог бы это сделать. Те кто утверждали что различают в тестах не смогли этого сделать.
В каком случае можно различить? Все просто, если кто-то перекодировал в mp3 или с плохого источника или с плохим битрейтом.
В видео я простым способом показал, что mp3 хуже чем wav или flac, поэтому не вижу смысла спорить. Вопрос был насколько реально это услышать. Если вы различаете эти форматы легко, отлично, значить вы обладаете уникальным слухом.
-
- Почетный пользователь
- Стаж: 1 год 4 месяца
- Аудио система: Троэлс "классик" самодельные
Тогда да, разговор далее бесполезен
- m-shara
- Почетный спонсор
- Стаж: 2 года 6 месяцев
- Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX,
JLH 1969, УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4
К сожалению не брезгуют писать flac или CD, выставляют на музыкальных площадках на продажу а когда прогонишь через Tau Analizer - обман. Рассчитан этот обман на том, что 320 кбит/с звучит как оригинал, и обнаружить можно только инструментально. Поэтому надо альбом скачать, проверить, и если все честно - оплатить. Средства для этого, благо, есть.
Ось я тест робив, щоб не бути голослівним, пройдіть, будь ласка. Якщо вийде цей зможете пройти, дам інший, більш складний, бо цей, скажемо так, для новачків.
-
- Пользователь
- Стаж: 1 год 7 месяцев
- Аудио система: H/K 955, Kenwood tapedeck , B&W Matrix3, Rotel, Tandberg TD20 ect.
Этот тест мало что значит. Сравнение происходит за короткие промежутки времени и в нем я также различаю файлы. Проблема будет при указании типа конкретного файла, где нет возможности сравнить его с интервалом в 3-5 секунд.
Ні, тест дуже показовий.
Ні, ви можете відключити опцію "Switch track every", або виставити зручний вам час переключення.
І який у вас результат?
Це не зрозумів. Тест за посиланням, це стандартний ABX тест - методологія перевірена часом, так би мовити. І, ви, або чуєте різницю, або ні.
-
- Стаж: 8 месяцев
- Аудио система: На комп`ютерних колонках Edifier X600, на Radiotehnika s30 з усілком D класа з Аліка на TPA3110, з телефончика та ютубчика, у китайських навушниках, lossy формати і таке інше все бгмЄрзке.
так пройшли б тест, виклали б сюди результат і питань не було б. ABX тест як раз і є показовим, чуєте різницю - пройдете, не чуєте - не пройдете, третього варіанту неіснує.
-
- Пользователь
- Стаж: 7 месяцев
- Аудио система: Pioneer 5030 , NAD352, DENON DRW580,Raspberry Pi3+ es9038q2m
так до чого дійшли у темі ? що ліпше мп3 чи флак
, від себе додам що мп3 з флоат бітрейтом не гірше грае ніж флак , але сам слухаю флаки )

- Alex
- Site Admin
- Контактная информация:
Те же выводы и те же действия 

- Freepainter
- Пользователь
- Стаж: 6 месяцев
- Аудио система: ГИ 20х20+Саб.DAC Fx Audio.
Crossover.Yamaha ax396.Amp bridge_balans
На моё личное и субъективное мнение, различить Flac и mp3 легко, если mp3 был оцифрован с "носителя", записанном на аналоговой студии.
Поэтому, при появлении у меня отличной системы воспроизведения, вся фонотека mp3 в несколько сотен альбомов вместе со стойкой для них была отдана даром... Mp3 не умер, т.к. занимает свою нишу и своих слушателей... Перекодированных записей не слышал, ничего сказать не могу.
Поэтому, при появлении у меня отличной системы воспроизведения, вся фонотека mp3 в несколько сотен альбомов вместе со стойкой для них была отдана даром... Mp3 не умер, т.к. занимает свою нишу и своих слушателей... Перекодированных записей не слышал, ничего сказать не могу.
О, а пройдіть, будь ласка, тест. Там досить значна компресія, різницю добре має бути чутно. Бо щось ніхто, з тих кому різниця видається великою, не хоче пробувати.Freepainter писал(а): ↑01 дек 2024, 21:11 На моё личное и субъективное мнение, различить Flac и mp3 легко, a
- Freepainter
- Пользователь
- Стаж: 6 месяцев
- Аудио система: ГИ 20х20+Саб.DAC Fx Audio.
Crossover.Yamaha ax396.Amp bridge_balans
Дякую! Обов`язково, але колись пізніше, бо вже три роки не включаю свою апарутуру, бо все складено і розібрано після того, як поруч прилетіла ракета і в будинку поруч, і частини мого вилетіли всі вікна з рамами... Слухаю іноді тільки в навушникі, а це зовсім не мій super sound...(XIAN писал(а): ↑01 дек 2024, 21:21О, а пройдіть, будь ласка, тест. Там досить значна компресія, різницю добре має бути чутно. Бо щось ніхто, з тих кому різниця видається великою, не хоче пробувати.Freepainter писал(а): ↑01 дек 2024, 21:11 На моё личное и субъективное мнение, различить Flac и mp3 легко, a
А як жеж його пройти, що воно безконечно крутиться і нічого більше не можливо?
У мене десь є один фрагмент з класики в 40 секунд, який я конвертував сам в mp3 320 з wav, який захопив теж сам з CD. Років з 15 тому. Так на своїй основній акустиці я їх розпознавав, де який, а на тій, що в спальні, комп'ютерній, і в навушниках - ні. Той, що mp3, дещо гундить, в ньому менше тиші. Причому, тоді з усіх конверторів вибрав той, що зробив mp3 320 найбільшим по об'єму. Тестувався давно, за цей час слух, звісно, погіршився. Тому і цікаво.
По-перше, воно не працює, бо у мене вимкнена реклама. По-друге, немає довіри до онлайн-тестів, бо вони можуть бути фейком, немає можливості освідчитись, чи насправді вони якісні, а не ангажовані замовником. По-третє, у мене пройти цей тест можна лише на обладнанні, що підключене до інету, тобто десктопи і лептоп. Їх оснащено не найякіснішими наборами акустики, і ще вони не є тихими, бо шумлять кулери. Такий тест не може бути коректним.
- Justas*
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Стаж: 3 года 8 месяцев
- Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721
Тест действительно коряво сделан.
Попробуйте фубар с плагином.
Можно сравнивать трек (выбранный кусок трека). Любые форматы (кодеры с разными настройками).
Как проводится слепой ABX тест
Если интересно Сравнение кодеров: результаты слепых тестов (ABX)
Шумный комп, или отсутствие ЦАП, как говорится «проблема индейцев».
На худой конец можно использовать наушники и интегрированный аудиокодек.
Попробуйте фубар с плагином.
Можно сравнивать трек (выбранный кусок трека). Любые форматы (кодеры с разными настройками).
Как проводится слепой ABX тест
Если интересно Сравнение кодеров: результаты слепых тестов (ABX)
Шумный комп, или отсутствие ЦАП, как говорится «проблема индейцев».

На худой конец можно использовать наушники и интегрированный аудиокодек.
То використовуйте інший браузер, або вимкніть адблокер. Хоча в мене з адблокером працює.
Цей тест робив я і його точна можно пройти досить легко. Ви можете зробити свій тест на цій площадці і порівняти з Фубар ABX, якщо цікаво.
Це фіча, а не баг - зручно, швидко і виключає можливість обману з боку того, хто проходить, бо якщо давати файли, їх просто порівняти аналізатором.
Нормально воно зроблено, якщо є бажання, то пройти не складно, але на форумі чомусь одні відмовки, що або не зручно, або ні на чому і т.п.
- Inok
- Постоянный житель
- Стаж: 3 года 5 месяцев
- Аудио система: JLH2003, S90
Поясните мне какая задача теста и что делать? Я попробую
Це тест на компресію, порівнюється фрагмент оригіналу і такий же перекодований, з меншим бітрейтом. В самому тесті слухаєте референс - track 1, потім інші 2 і обираєте який з них відповідає першому, так треба зробити 15 разів підряд. В цьому тесті значна компресія, різницю почути досить просто.
У більшості комп обладнано зовсім не HiEnd акустикою. Максимум це microlab, бо точніша, коли шумлять кулери просто не має сенсу. Тому цей тест і не проходять, бо різницю в FLAC vs MP3 320 kb можна почути тільки на якісній акустиці, а це просто профанація.
Я ХЗ як ви це вигадуєте) В мене, як і в багатьох, ПК - основне джерело. Якщо у вас не так, підключити ноут, або смартфон до ЦАП, або підсилювача, не є проблемою і шума немає. Також в багатьох є хороші навушники, часто саме для компа.
Тест не проходять, бо страшно)
Посто не ясен смысл теста? Если прошел то что? А если не прошел то что?
Все по темі гілки. Якщо не пройшов, то про якість файлів можна не переживати і спати спокійно. Друге, це якщо не пройшов, то не треба розказувати оточуючим, що мп3 не підходить для якісного звуку. А якщо пройшов, то значить не зовсім глухий і дам тест трохи складніший

- Justas*
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Стаж: 3 года 8 месяцев
- Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721