На болтику всередині втулочка. Можете розкрутити і подивитися. А оскільки на корпусі сидять колектори, то через ємітерний перехід буде звонитися і колектор. Якщо транзистор польовий то теж не буде ізоляції. Але потрібно такі речі прозвонювати мультиметром в режимі прозвонки діодів а не опорів.CooCooJumbo писал(а): ↑01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
Темы в форуме
Новые сообщения
-
18-апр Проект Усилитель с ноля типа D 2.1 на микросхемах TPA3118D2-Q1
-
17-апр Усилитель Clone Purifi 2.061.P (D класс)
-
17-апр Двухтактный на лампах EL34 в триодном включении
-
16-апр Усилитель на модулях PTERO TAS5342
-
13-апр Kenwood KA 1080
-
06-апр Усилитель AIYIMA A07 Premium TPA3255 300Wx2
-
04-апр Качественный аудио усилитель в классе D - ICEpower ICE125ASX2
-
04-апр МА12070. Прекрасная фрау, с которой мало кто дружит
-
04-апр Осторожно! Термопаста HY880
-
02-апр Усилитель звука D класса Clone purifi Hb 3.064 ULTRA
-
31-мар Интересный усилитель AIYIMA A80 TPA3255 PFFB
-
31-мар Подскажите что за предусилитель
-
28-мар AIYIMA A80 - нестабільна робота оптичного входу Toslink
-
28-мар Истинно цифровые усилители
-
26-мар Клон nСore от Юрия Игнатьева 400 Вт (2_051_LITE)
Новые темы
-
18-апр Проект Усилитель с ноля типа D 2.1 на микросхемах TPA3118D2-Q1
-
04-апр Осторожно! Термопаста HY880
-
03-апр Усилитель AIYIMA A07 Premium TPA3255 300Wx2
-
03-апр JLH1969 new look
-
28-мар Kenwood KA 1080
-
25-мар AIYIMA A80 - нестабільна робота оптичного входу Toslink
-
24-мар МА12070. Прекрасная фрау, с которой мало кто дружит
-
19-мар Подскажите что за предусилитель
-
19-мар Кому-то нужна вторая гармоника?
-
10-мар Нужна помощь в подключении саба
-
02-мар Подключение Рупора черезе конденсатор
-
01-мар TPA3255 срабатывает защита
-
26-фев Усилитель Douk Audio A5 TPA3255 High-Pass Filter
-
20-фев Электроника ЭФ-017-стерео. Починить\доработать\переделать?
-
16-фев да или нет?
Наш youtube
Наш инстаграм
☝ Сказать спасибо!
Правила форума
Kenwood KA 1080
- m-shara
- Почетный спонсор
- Стаж: 2 года 4 месяца
- Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX
JLH 1969 не перестает нравиться
ламповый УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4
Re: Kenwood KA 1080
-
- Почетный пользователь
- Стаж: 21 день
- Аудио система: Canton
Тобто корпус транзистора може бути в контакті з радіатором? Або не так: транзистори в контакті з корпусом через радіатор?? Я правильно зрозумів?m-shara писал(а): ↑01 апр 2025, 16:19На болтику всередині втулочка. Можете розкрутити і подивитися. А оскільки на корпусі сидять колектори, то через ємітерний перехід буде звонитися і колектор. Якщо транзистор польовий то теж не буде ізоляції. Але потрібно такі речі прозвонювати мультиметром в режимі прозвонки діодів а не опорів.CooCooJumbo писал(а): ↑01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
- m-shara
- Почетный спонсор
- Стаж: 2 года 4 месяца
- Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX
JLH 1969 не перестает нравиться
ламповый УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4
Це потрібно провірити. Бо можуть бути різні варіанти. Але якщо є контакт то він буде близько 0 ом.CooCooJumbo писал(а): ↑01 апр 2025, 17:42Тобто корпус транзистора може бути в контакті з радіатором? Я правильно зрозумів?m-shara писал(а): ↑01 апр 2025, 16:19На болтику всередині втулочка. Можете розкрутити і подивитися. А оскільки на корпусі сидять колектори, то через ємітерний перехід буде звонитися і колектор. Якщо транзистор польовий то теж не буде ізоляції. Але потрібно такі речі прозвонювати мультиметром в режимі прозвонки діодів а не опорів.CooCooJumbo писал(а): ↑01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
-
- Почетный пользователь
Я маю на увазі, що електричний контакт між радіатором, який електрично є корпус, та транзистором є нормальним?
-
- Пользователь
- Стаж: 8 месяцев
- Аудио система: Victoria EVO
Не переживайте, там нет контакта коллектора с радиатором, транзистор стоит через слюду, а транзистор такого плана, так что там есть типа втулки как часть корпуса.CooCooJumbo писал(а): ↑01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
-
- Почетный пользователь
Не зовсім так. Транзистор геть не такий. Він зовні схожий на той, що ви показали. Я не впевнений, але такє враження що в контакті з радіатором перебуває саме кремнієва підложка, на яку з іншої сторони приклеєний корпус. І скоріше за все, всередині отвору під болт ізоляції немає, просто зроблений отвір більшого діаметру.
Але ж це треба все розбирати та дивитись.
Але ж це треба все розбирати та дивитись.
-
- Пользователь
Не люблю спорить и доказывать что-то, но вот тут прям не поленился найти в загашниках и такого типа корпус ........CooCooJumbo писал(а): ↑02 апр 2025, 08:22 І скоріше за все, всередині отвору під болт ізоляції немає, просто зроблений отвір більшого діаметру.
-
- Почетный пользователь
Ну ок, я не електрик, тому описую, що бачу)))
Мене цікавить не це, а ось що: чи не є небезпечним електричний контакт між корпусом транзистора та радіатором до якого він прикручений? І друге це заміна конденсаторів (великих): які ознаки їх деградації. Ну і якщо підкажете на що міняти то буду вдячний.
Мене цікавить не це, а ось що: чи не є небезпечним електричний контакт між корпусом транзистора та радіатором до якого він прикручений? І друге це заміна конденсаторів (великих): які ознаки їх деградації. Ну і якщо підкажете на що міняти то буду вдячний.
-
- Пользователь
Если в данном усилителе пробьёт прокладку между корпусом усилителя и коллектором транзистора, то будет маленький барабух.
Если вы проверили конденсаторы и они потеряли ёмкость или поплыл уже esr, то тогда да стоит задуматься о их замене и увеличении ёмкости.
Если вы проверили конденсаторы и они потеряли ёмкость или поплыл уже esr, то тогда да стоит задуматься о их замене и увеличении ёмкости.
-
- Почетный пользователь
Стан конденсаторів я оціюю з другорядних ознак, тобто акустичної. Якщо є чіткі ознаки, тоді треба цим займатись. Якщо ні - то чого туди лізти.Вася-Пупкин писал(а): ↑02 апр 2025, 09:36 Если в данном усилителе пробьёт прокладку между корпусом усилителя и коллектором транзистора, то будет маленький барабух.
-
- Почетный пользователь
6800 конденсаторів саме цього виробника не знайшов. Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
-
- Пользователь
Можно и больше что бы ёмкость была, главное напряжение не меньше и что бы по габаритам подходил.CooCooJumbo писал(а): ↑02 апр 2025, 17:13 Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
-
- Почетный пользователь
ДякуюВася-Пупкин писал(а): ↑03 апр 2025, 08:12Можно и больше что бы ёмкость была, главное напряжение не меньше и что бы по габаритам подходил.CooCooJumbo писал(а): ↑02 апр 2025, 17:13 Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
-
- Пользователь
- Стаж: 2 месяца
- Аудио система: усилитель EL803 - 6с33с акустика - Tannoy Turnberry GR LE
- у мене стояли ємності по 47000 головне щоб автоматика затримки зарядки ємностей була а не бабах при включенніВася-Пупкин писал(а): ↑03 апр 2025, 08:12Можно и больше что бы ёмкость была, главное напряжение не меньше и что бы по габаритам подходил.CooCooJumbo писал(а): ↑02 апр 2025, 17:13 Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
-
- Почетный пользователь
Так, я почитав гілку про залежність від аудіофілії, і зрозумів, що краще тихенько слухати музику (танець маленьких лебедів, наприклад) і придумати пару наступних нубських питань що би вас відволікти:
1. Як акуратно розрядити великі конденсатори? В мене є тестер, є якісь радіодетальки з дитячого набора.
2. В підсилювачі декілька входів, за замовчанням вмикається "TUNER", я так розумію інші входи, крім фонокоректора, такі ж самі, тобто немає різниці, куди подавати сигнал?
1. Як акуратно розрядити великі конденсатори? В мене є тестер, є якісь радіодетальки з дитячого набора.
2. В підсилювачі декілька входів, за замовчанням вмикається "TUNER", я так розумію інші входи, крім фонокоректора, такі ж самі, тобто немає різниці, куди подавати сигнал?
-
- Магистр электроники
- Стаж: 1 год 11 месяцев
- Аудио система: Цифраактив
Лампочкой накаливания....
-
- Почетный пользователь
- RUS_D
- Умелый
- Стаж: 3 года 6 месяцев
- Аудио система: Плеер RuneAudio
ЦАП AH-D6 версия 2.х + несколько других
Проигрыватель Винила Lenco L75, DUAL1209, Fisher MT-M21, Вега unitra fonica g-600b
Усилитель Onkyo A-8830, Фоловер Андрэа Чиуфолли
Ламповые усилители РР на Rft El34 и 6П3C (кобра), РР на КТ88, РР на El84, SE на 6С41С, SE на 6П42П
Акустика ONKYO SC-370, GRUNDIG Box 1600b, IQ LADY- maxi - Контактная информация:
Тільки лампочкою з ниткою розжарювання, а не світлодіодною 

-
- Почетный пользователь
Так, ввімкнув підсилювач в станцію, поміряти споживання, та отримав в додаток гул як під ЛЕП десь із системи живлення, можливо і з трансформатору. Це шо, якійсь резонанс (вилку перевертав - нічого не змінилось)? Ввімкнув назад в розетку - все ок. Станція - фоссібот, вже другий рік працює без зауважень, жере все, і стіралку, і посудомийку.
Підсилювач в режимі тиші споживає 30 Вт, якщо комусь цікаво. Звук я не подавав.
І шо мені тепер робити, коли світла не буде? Через який пристрій заживлювати підсилювач?)
Підсилювач в режимі тиші споживає 30 Вт, якщо комусь цікаво. Звук я не подавав.
І шо мені тепер робити, коли світла не буде? Через який пристрій заживлювати підсилювач?)
- Justas*
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721
Скорее всего фоссібот выдаёт не чистый синус а модифицированный. Легко проверить осциллографом.
-
- Почетный пользователь
Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий. Але ж це не головне. Головне питання - що робити? Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає? Я можу зняти зі станції 12В/25А. А якщо підключити через стабілізатор? Я не електричний фахівець зовсім, дарма що вмію паяти та розрізняю резистор від катушки. І взагалі, що всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
- Justas*
- Гуру электроники☆☆☆☆
- Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721
CooCooJumbo писал(а): ↑12 апр 2025, 15:11 Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий.
На заборе много чего пишут

Немає.Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає?
От индукции насыщения зависит и от того насколько синус искажёнщо всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
-
- Почетный пользователь
Ок, зрозуміло, що станція напряму не може живити підсилювач. Що робити?)Justas* писал(а): ↑12 апр 2025, 16:57CooCooJumbo писал(а): ↑12 апр 2025, 15:11 Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий.
На заборе много чего пишутДоверяй, но проверяй!
Немає.Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає?От индукции насыщения зависит и от того насколько синус искажёнщо всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
-
- Магистр электроники
С шестой минуты он показывает что нужно делать.CooCooJumbo писал(а): ↑12 апр 2025, 20:56
Ок, зрозуміло, що станція напряму не може живити підсилювач. Що робити?)
-
- Почетный пользователь
Відмінно, але ж я шукаю готові рішення. Чи є такі? Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?uriy писал(а): ↑12 апр 2025, 21:08С шестой минуты он показывает что нужно делать.CooCooJumbo писал(а): ↑12 апр 2025, 20:56
Ок, зрозуміло, що станція напряму не може живити підсилювач. Що робити?)
-
- Магистр электроники
Мне кажется легче это решить с помощью такого преобразователя, у него реально синус на выходе, для усилителя думаю можно прикупить на 500Вт. Доступ к 12В у вас есть как я понимаю...CooCooJumbo писал(а): ↑13 апр 2025, 18:15 Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?
-
- Почетный пользователь
Так, я вже над цим думав, але я досі не впевнений що в таких інверторах саме з сінусом все добре. 12В я візьму зі станції, та і інвертор в мене є, тіпа 1кВт)uriy писал(а): ↑13 апр 2025, 18:35Мне кажется легче это решить с помощью такого преобразователя, у него реально синус на выходе, для усилителя думаю можно прикупить на 500Вт. Доступ к 12В у вас есть как я понимаю...CooCooJumbo писал(а): ↑13 апр 2025, 18:15 Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?
Screenshot_1.png
-
- Магистр электроники
Тот инвертор что на картинке реально выводит синус на свой выход. Я проверял его осциллографом.CooCooJumbo писал(а): ↑13 апр 2025, 18:49 Так, я вже над цим думав, але я досі не впевнений що в таких інверторах саме з сінусом все добре. 12В я візьму зі станції, та і інвертор в мене є, тіпа 1кВт)