Темы в форуме

Наш youtube        Наш инстаграм     ☝ Сказать спасибо!           Правила форума   

Kenwood KA 1080

m-shara
Почетный спонсор
Стаж: 2 года 4 месяца
Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX
JLH 1969 не перестает нравиться
ламповый УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4

Re: Kenwood KA 1080

Сообщение m-shara »

CooCooJumbo писал(а): 01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
На болтику всередині втулочка. Можете розкрутити і подивитися. А оскільки на корпусі сидять колектори, то через ємітерний перехід буде звонитися і колектор. Якщо транзистор польовий то теж не буде ізоляції. Але потрібно такі речі прозвонювати мультиметром в режимі прозвонки діодів а не опорів.
CooCooJumbo
Почетный пользователь
Стаж: 21 день
Аудио система: Canton

Сообщение CooCooJumbo »

m-shara писал(а): 01 апр 2025, 16:19
CooCooJumbo писал(а): 01 апр 2025, 16:03 Розкажіть мені краще от шо: контакт силового транзистора з алюмінієвим радіатором зроблений через слюдяну (напевно, бо вона розслаюється та ломається) пластинку. Електро ізоляція між транзистором і радіатором відсутня, бо стирчить болт стяжний. І цей момент мені не зрозумілий. Я хотів нову термопасту нанести. Я поміряв опір між транзистором та радіатором - 500, 600 Ом. Хтось розуміє як там зроблено?
На болтику всередині втулочка. Можете розкрутити і подивитися. А оскільки на корпусі сидять колектори, то через ємітерний перехід буде звонитися і колектор. Якщо транзистор польовий то теж не буде ізоляції. Але потрібно такі речі прозвонювати мультиметром в режимі прозвонки діодів а не опорів.
Тобто корпус транзистора може бути в контакті з радіатором? Або не так: транзистори в контакті з корпусом через радіатор?? Я правильно зрозумів?
m-shara
Почетный спонсор
Стаж: 2 года 4 месяца
Аудио система: JVC TD-V662, Kenwood KX-880HX
JLH 1969 не перестает нравиться
ламповый УНЧ А-кл. 6Ж3+ГУ-50
Акустика: Sony SS-G1 MK2
AKG K514, ATH-AVC500,
Звуковая: Focusrite 2i4

Сообщение m-shara »

CooCooJumbo писал(а): 01 апр 2025, 17:42
m-shara писал(а): 01 апр 2025, 16:19
Тобто корпус транзистора може бути в контакті з радіатором? Я правильно зрозумів?
Це потрібно провірити. Бо можуть бути різні варіанти. Але якщо є контакт то він буде близько 0 ом.
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Я маю на увазі, що електричний контакт між радіатором, який електрично є корпус, та транзистором є нормальним?
Вася-Пупкин
Пользователь
Стаж: 8 месяцев
Аудио система: Victoria EVO

Сообщение Вася-Пупкин »

Не переживайте, там нет контакта коллектора с радиатором, транзистор стоит через слюду, а транзистор такого плана, так что там есть типа втулки как часть корпуса.
Вложения
IMG_3303.jpeg
IMG_3304.jpeg
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Не зовсім так. Транзистор геть не такий. Він зовні схожий на той, що ви показали. Я не впевнений, але такє враження що в контакті з радіатором перебуває саме кремнієва підложка, на яку з іншої сторони приклеєний корпус. І скоріше за все, всередині отвору під болт ізоляції немає, просто зроблений отвір більшого діаметру.
Але ж це треба все розбирати та дивитись.
Вася-Пупкин
Пользователь

Сообщение Вася-Пупкин »

CooCooJumbo писал(а): 02 апр 2025, 08:22 І скоріше за все, всередині отвору під болт ізоляції немає, просто зроблений отвір більшого діаметру.
Не люблю спорить и доказывать что-то, но вот тут прям не поленился найти в загашниках и такого типа корпус ........
Вложения
IMG_3305.jpeg
IMG_3306.jpeg
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Ну ок, я не електрик, тому описую, що бачу)))
Мене цікавить не це, а ось що: чи не є небезпечним електричний контакт між корпусом транзистора та радіатором до якого він прикручений? І друге це заміна конденсаторів (великих): які ознаки їх деградації. Ну і якщо підкажете на що міняти то буду вдячний.
Вася-Пупкин
Пользователь

Сообщение Вася-Пупкин »

Если в данном усилителе пробьёт прокладку между корпусом усилителя и коллектором транзистора, то будет маленький барабух.
Если вы проверили конденсаторы и они потеряли ёмкость или поплыл уже esr, то тогда да стоит задуматься о их замене и увеличении ёмкости.
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Вася-Пупкин писал(а): 02 апр 2025, 09:36 Если в данном усилителе пробьёт прокладку между корпусом усилителя и коллектором транзистора, то будет маленький барабух.
Если вы проверили конденсаторы и они потеряли ёмкость или поплыл уже esr, то тогда да стоит задуматься о их замене и увеличении ёмкости.
Стан конденсаторів я оціюю з другорядних ознак, тобто акустичної. Якщо є чіткі ознаки, тоді треба цим займатись. Якщо ні - то чого туди лізти.
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

6800 конденсаторів саме цього виробника не знайшов. Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
Вася-Пупкин
Пользователь

Сообщение Вася-Пупкин »

CooCooJumbo писал(а): 02 апр 2025, 17:13 Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
Можно и больше что бы ёмкость была, главное напряжение не меньше и что бы по габаритам подходил.
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Вася-Пупкин писал(а): 03 апр 2025, 08:12
CooCooJumbo писал(а): 02 апр 2025, 17:13 Якщо це буде 10000, можна такі використовувати саме на підсилювач?
Можно и больше что бы ёмкость была, главное напряжение не меньше и что бы по габаритам подходил.
Дякую
Николаевич
Пользователь
Стаж: 2 месяца
Аудио система: усилитель EL803 - 6с33с акустика - Tannoy Turnberry GR LE

Сообщение Николаевич »

Вася-Пупкин писал(а): 03 апр 2025, 08:12
- у мене стояли ємності по 47000 головне щоб автоматика затримки зарядки ємностей була а не бабах при включенні
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Так, я почитав гілку про залежність від аудіофілії, і зрозумів, що краще тихенько слухати музику (танець маленьких лебедів, наприклад) і придумати пару наступних нубських питань що би вас відволікти:
1. Як акуратно розрядити великі конденсатори? В мене є тестер, є якісь радіодетальки з дитячого набора.
2. В підсилювачі декілька входів, за замовчанням вмикається "TUNER", я так розумію інші входи, крім фонокоректора, такі ж самі, тобто немає різниці, куди подавати сигнал?
uriy
Магистр электроники
Стаж: 1 год 11 месяцев
Аудио система: Цифраактив

Сообщение uriy »

CooCooJumbo писал(а): 06 апр 2025, 18:21
1. Як акуратно розрядити великі конденсатори?
Лампочкой накаливания....
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

uriy писал(а): 06 апр 2025, 18:56
CooCooJumbo писал(а): 06 апр 2025, 18:21
1. Як акуратно розрядити великі конденсатори?
Лампочкой накаливания....
Якою? На 220?
uriy
Магистр электроники

Сообщение uriy »

CooCooJumbo писал(а): 06 апр 2025, 19:41 Якою? На 220?
Да.
RUS_D
Умелый
Стаж: 3 года 6 месяцев
Аудио система: Плеер RuneAudio
ЦАП AH-D6 версия 2.х + несколько других
Проигрыватель Винила Lenco L75, DUAL1209, Fisher MT-M21, Вега unitra fonica g-600b
Усилитель Onkyo A-8830, Фоловер Андрэа Чиуфолли
Ламповые усилители РР на Rft El34 и 6П3C (кобра), РР на КТ88, РР на El84, SE на 6С41С, SE на 6П42П

Акустика ONKYO SC-370, GRUNDIG Box 1600b, IQ LADY- maxi
Контактная информация:

Сообщение RUS_D »

Тільки лампочкою з ниткою розжарювання, а не світлодіодною :)
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Так, ввімкнув підсилювач в станцію, поміряти споживання, та отримав в додаток гул як під ЛЕП десь із системи живлення, можливо і з трансформатору. Це шо, якійсь резонанс (вилку перевертав - нічого не змінилось)? Ввімкнув назад в розетку - все ок. Станція - фоссібот, вже другий рік працює без зауважень, жере все, і стіралку, і посудомийку.
Підсилювач в режимі тиші споживає 30 Вт, якщо комусь цікаво. Звук я не подавав.
І шо мені тепер робити, коли світла не буде? Через який пристрій заживлювати підсилювач?)
Justas*
Гуру электроники☆☆☆☆
Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721

Сообщение Justas* »

Скорее всего фоссібот выдаёт не чистый синус а модифицированный. Легко проверить осциллографом.
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Justas* писал(а): 12 апр 2025, 12:01 Скорее всего фоссібот выдаёт не чистый синус а модифицированный. Легко проверить осциллографом.
Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий. Але ж це не головне. Головне питання - що робити? Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає? Я можу зняти зі станції 12В/25А. А якщо підключити через стабілізатор? Я не електричний фахівець зовсім, дарма що вмію паяти та розрізняю резистор від катушки. І взагалі, що всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
Justas*
Гуру электроники☆☆☆☆
Аудио система: viewtopic.php?p=17721#p17721

Сообщение Justas* »

CooCooJumbo писал(а): 12 апр 2025, 15:11 Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий.

На заборе много чего пишут :D Доверяй, но проверяй!
Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає?
Немає.
що всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
От индукции насыщения зависит и от того насколько синус искажён
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

Justas* писал(а): 12 апр 2025, 16:57
CooCooJumbo писал(а): 12 апр 2025, 15:11 Ну, осцилографу в мене немає, але написано що синус чистий.

На заборе много чего пишут :D Доверяй, но проверяй!
Там, у підсилювачі є 12 вольт чи немає?
Немає.
що всі трансформатори так реагують на несинусні 220?
От индукции насыщения зависит и от того насколько синус искажён
Ок, зрозуміло, що станція напряму не може живити підсилювач. Що робити?)
uriy
Магистр электроники

Сообщение uriy »

CooCooJumbo писал(а): 12 апр 2025, 20:56
С шестой минуты он показывает что нужно делать.

CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

uriy писал(а): 12 апр 2025, 21:08
CooCooJumbo писал(а): 12 апр 2025, 20:56
С шестой минуты он показывает что нужно делать.

Відмінно, але ж я шукаю готові рішення. Чи є такі? Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?
uriy
Магистр электроники

Сообщение uriy »

CooCooJumbo писал(а): 13 апр 2025, 18:15 Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?
Мне кажется легче это решить с помощью такого преобразователя, у него реально синус на выходе, для усилителя думаю можно прикупить на 500Вт. Доступ к 12В у вас есть как я понимаю...
Screenshot_1.png
CooCooJumbo
Почетный пользователь

Сообщение CooCooJumbo »

uriy писал(а): 13 апр 2025, 18:35
CooCooJumbo писал(а): 13 апр 2025, 18:15 Чи можна це питання вирішити через звичайний стабілізатор напруги?
Мне кажется легче это решить с помощью такого преобразователя, у него реально синус на выходе, для усилителя думаю можно прикупить на 500Вт. Доступ к 12В у вас есть как я понимаю...
Screenshot_1.png
Так, я вже над цим думав, але я досі не впевнений що в таких інверторах саме з сінусом все добре. 12В я візьму зі станції, та і інвертор в мене є, тіпа 1кВт)
uriy
Магистр электроники

Сообщение uriy »

CooCooJumbo писал(а): 13 апр 2025, 18:49 Так, я вже над цим думав, але я досі не впевнений що в таких інверторах саме з сінусом все добре. 12В я візьму зі станції, та і інвертор в мене є, тіпа 1кВт)
Тот инвертор что на картинке реально выводит синус на свой выход. Я проверял его осциллографом.
Ответить

Вернуться в «Аудио усилители»