Ось так тепер виглядає мій музикальний куточок. Залишилося якось облагородити табуретки. А то вони не звучать.

Вітаюm-shara писал(а): ↑30 май 2025, 18:33 Як вважаєте? Із цих четвірок є добра заміна EL34? Тільки меншого калібру чим КТ88.
https://www.jjtubes.eu/power-tubes/matched-Paired-four
Це просто для резерву. Ну не купляти ж такі самі. Як на рахунок КТ77? Щось вони мені ніде в схемах не траплялись.
Так вони ж так саме товсті як і КТ88! Ось із за цієї відстані такі лампи не підходять. 1,25 см. Я переставив лампи не подумавши, а тепер є невелика проблема.sub писал(а): ↑30 май 2025, 21:43Вітаюm-shara писал(а): ↑30 май 2025, 18:33 Як вважаєте? Із цих четвірок є добра заміна EL34? Тільки меншого калібру чим КТ88.
https://www.jjtubes.eu/power-tubes/matched-Paired-four
Це просто для резерву. Ну не купляти ж такі самі. Як на рахунок КТ77? Щось вони мені ніде в схемах не траплялись.
На мою думку,
Кт66
Може бути гарною альтернативою
Гарячий так що некомфортно тримати в руці. Формулу треба підправити: (1,2*4+0,6*4)*6,3=45,36 Втgelert писал(а): ↑03 июн 2025, 02:07 Гарячий — це скільки?
На розжарювання я б взяв більше, десь ват 60 (1,6×4+0,7×4)×6,3=58Вт. Додаємо прийняті вами 100Вт по ділянці 400В і вже буде десь 160Вт. Ну, додаткові потреби, там індикація тощо - ще хай дамо ще ват 10 і назагал маємо 170Вт. Потужність зі сторони живлення - це ще поділимо на ККД (ну хай там десь 0,85). В підсумку з мережі споживання буде вже 200Вт. Те, що ви наводите, як хай буде 300Вт - це габаритна потужність заліза. Нібито із запасом. Далі струм із мережі дорівнюватиме 200/230=0,87А. І при щільності струму в 2,5А/мм кв це буде дріт діаметром 0,6-0,7мм. Для повної потужності, дорівнюваної габаритної - це треба використати дріт діаметром вже 0,8мм. Це мій приблизний розрахунок, але воно плюс/мінус десь так і буде.
50 за Цельсієм - то хіба із старими проводами.(всередині може бути 80-90 в залежності від конструкції) Сучасні витримують значно більші температури, тому виробники піднімають робочі температури, зменшуючи діаметр провода. Я все ж таки виміряв температуру термопарою що ішла разом із тестером. Через півгодини роботи трансформатор нагрівся до 48-49 градусів. А рукою вже не втримати довше 5-х секунд.
Дякую!gelert писал(а): ↑03 июн 2025, 23:01 Тендітна у вас шкіра.
Сталий температурний режим, як вважалось в мої часи, це після 20 хвилин роботи пристрою. Далі це вже місцеві флуктуації. Таким чином не бачу тут якихось проблем. Як на мене, я бачу доволі грамотно спроектований пристрій. Вважаю результат вашої праці сукупно із наполегливістю і цілеспрямовленістю вельми вдалим. З чим вас і вітаю!
Ну це вже заслуга форумчан. І вас в тому числі. Бо як знаєте, прийшлося виходити з багатьох тупиків, навіть переробити монтаж прийшлося. Я сам цієї роботи не зміг би осилити. Був невеликий досвід у побудові попереднього ламповика (першого). Але і там весь досвід отримав від досвідчених форумчан.
Китаєць цікавився у виробників якими нормами вони користуються при розрахункові обмоток трансформаторів. 200°C - була відповідь.